ASV apstiprināta lādēšanas tehnoloģija, kura darbojas attālināti

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video

Mobilā telefona uzlāde ir gandrīz ikviena mūsdienu cilvēka neatņemama ikdienas sastāvdaļa.

Līdz šim viedtālruņa baterijas uzlādes procesā bija nepieciešams fizisks kontakts ar lādētāja vadu, kas pievienots mājsaimniecības elektrotīklam, vai indukcijas paliktni, kurš arī pieslēgts tīklam.

Jau tuvākajā laikā pieejams kļūs trešais viedierīču uzlādes veids, jo Savienoto Valstu Federālā Komunikāciju komisija (Federal Communications Commission jeb FCC) ir devusi savu svētību pirmajai lādēšanas ierīcei, kas darbojas attālināti bez tieša kontakta.

Tas ir Sanhosē bāzētā jaunuzņēmuma Energous izstrādātais WattUp Mid Field raidītājs, kurš elektrību pārveido radioviļņos un šādā veidā enerģiju var nosūtīt atbilstošam uztvērējam līdz pat 15 pēdu jeb 4,5 metru attālumā.

Kā vēsta www.engadget.com, WattUp vienlaicīgi spēj lādēt vairākas ierīces, un tam būtu jādarbojas ar plašu ierīču klāstu, sākot ar telefoniem un beidzot ar klaviatūrām un bezvadu austiņām, ja vien tās ir apgādātas ar atbilstošo uztvērēju. Pie tam WhatUpp ekosistēma nav piesaistīta konkrētam ražotājam vai zīmolam. Tas nozīmē, ka, piemēram, Samsung viedtelefonu attālināti varēs uzlādēt arī tad, ja attiecīgo uzlādes raidītāju un uztvērēju ražotājs būs Sony vai Apple.

Jāpiebilst, ka Energous rīcībā vēl nav ierīču, ko nosūtīt veikaliem, taču tehnoloģiju uzņēmums ir iecerējis prezentēt elektronikas ierīču šovā CES, kas norisināsies no 9. līdz 12. janvārim Lasvegasā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu