No Apple pieprasa nepilnu triljonu par iPhone veiktspējas pazemināšanu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Kalifornijas štata iedzīvotāja Violeta Mailjana (Violetta Mailyan) pret Apple ir iesniegusi prasību tiesā 999 999 999 000 ASV dolāru (vairāk nekā 831 miljards eiro) apmērā, jo kompānija ar programmatūras atjauninājumu palīdzību pazemina vecāku viedtālruņu veiktspēju, lai tā atbilstu baterijas nolietojuma pakāpei.

Vienlaikus ar Mailjanu krietni vien pieticīgāku prasību (tikai 100 miljoni dolāru jeb 83 miljoni eiro) iesniegusi arī Ņujorkas iedzīvotāja Raisa Drentivija (Raisa Drantivy).

Abas sievietes ir pārliecinātas, ka Apple apzināti maldina savus klientus, un vaino kompāniju arī negodīgas konkurences īstenošanā. Par to, atsaucoties uz Patently Apple, vēsta Lenta.ru.

«Neatkarīgi no tā, vai atbildētājs apzināti palēnināja vecākus iPhone modeļus ar iOS atjauninājumiem, vai citādā veidā, tas apzināti slēpa informāciju par to no patērētājiem,» teikts Mailjanas prasībā. Tajā arīdzan minēts, ka «katrs lietotājs bija spiests iegādāties jaunu iPhone modeli, jo vecais kompānijas veikto darbību dēļ kļuva mazāk veiktspējīgs».

Jāteic gan, ka šīs nav pirmās prasības pret Apple. Iepriekš prasību iesniedza Losandželosas iedzīvotājs Stefans Bogdanovičs (Stefan Bodganovich). Viņš uzskata, ka veiktspēja tiek pasliktināta, lai patērētāji steigtu iegādāties jaunus iPhone.

Kā ziņots, Apple 21.decembrī atzina, ka programmatūras atjauninājumi telefonos ar padzīvojušiem akumulatoriem pazemina iPhone veiktspēju. Kompānija tikmēr norāda, ka tas veikts tikai nolūkā novērst varbūtību, ka telefons augstas slodzes gadījumā negaidīti izslēdzas. Izstrādātāji šo funkciju turpinās ieviest, un līdz ar iOS 11.2 iznākšanu tā ir arī iPhone 7.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu