Investori no Apple vēlas rīcību, kas mazinātu bērnu atkarību no viedtālruņa

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Ilgais laiks, ko bērni pavada ar viedierīcēm, ir problēma visā pasaulē. Tādēļ divi vērā ņemami Apple investori pauduši aicinājumu kompānijai izstrādāt programmatūru, kas noteiktu ierobežojumus laikam, ko bērni var pavadīt ar saviem viedtālruņiem.

Aicinājuma autori ir divas investīciju grupas, kam kopā pieder Apple akcijas 2 miljardu ASV dolāru jeb 1,67 miljardu eiro vērtībā, ziņo BBC.

Vēstule, ko parakstījuši Jana Partners un Kalifornijas skolotāju pensiju fonds (California State Teachers' Retirement System (CalSTRS)), iPhone ražotājam nosūtīta aizvadītajā nedēļas nogalē.

Akcionāru aicinājumu vairāk kontrolēt bērnu piekļuvi viedtālruņiem atbalsta arī akadēmiķi, kuri pēta bērnu ieradumus, lietojot tehnoloģijas.

Jana Partners un Kalifornijas skolotāju pensiju fonds aicinājuši Apple apdomāt, kā viedtālruņu lietošana ietekmē bērnu garīgo veselību, kā arī to, ka atturēšanās izvērtēt augošās bažas par viedtālruņu lietošanu varētu negatīvi ietekmēt Apple akciju cenu un vispārējo reputāciju.

Puse atzīst atkarību no viedtālruņa

Saskaņā ar aģentūras Reuters ziņojumu puse pusaudžu Savienotajās Valstīs uzskata, ka ir atkarīgi no sava viedtelefona un jūt nepārvaramu pienākumu nekavējoties atbildēt uz ienākušu ziņojumu.

Londonas Ekonomikas skolas sociālās psiholoģijas profesore Sonja Livingstone uzskata, ka investori spēruši pareizu soli. Viņa uzskata, ka mērķa sasniegšanai būtu jāsadarbojas viedierīču ražotājiem, sociālo tīklu kompānijām, kā arī interneta pakalpojumu sniedzējiem.

Livingstone norāda, ka ilgstoši mērķis ir bijis panākt, lai ierīču lietošanas pieredzi nekas nebojātu, tomēr tas rada konfliktus ar vecākiem.

Viens no veidiem, kā situāciju mainīt, varētu būt jebkādu paziņojumu (par jaunu komentāru Facebook, par jaunu tvītu u.tml.) atslēgšana pēc noklusējuma. Tāpat varētu izstrādāt atgādinājumus, kas aicinātu ik pēc laika viedtālruni nolikt.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu