Pasaule jūk prātā: roboti jau dejo striptīzu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Starptautiskajā plaša patēriņa elektronikas preču izstādē CES, Lasvegasā, gadu gaitā pasaulei prezentēti visdažādākie gadžeti, taču vēl nebija nācies redzēt robotus-striptīzdejotājus ar novērošanas kamerām galvas vietā.

Tieši šādi roboti līdzās dzīvām striptīzdejotājām uzstājās CES šovam veltītā pasākumā Lasvegasas naktsklubā Sapphire. R2-DD un TripleCPU veikums pie stieņa gan liek domāt, ka mehāniskās dejotājas tik drīz nespēs nobīdīt no skatuves lokanas dejotājas no miesas un asinīm.

Jāteic, ka arī priekšnesuma skatītāji ar robotu uzstāšanos nebija apmierināti. Daudzi sūdzējās, ka mašīnas ir pārāk nedabiskas.

«Manuprāt, šie roboti ir pārāk neveikli. Dzīvē neviens tā nekustas. Viņiem noteikti ir nepieciešamas dejošanas nodarbības,» sacījis viens no striptīza šova apmeklētājiem.

Bez tā pausts sašutums arī par CES valdošo seksismu. Jaunuzņēmuma MakeLoveNotPorn dibinātāja Sindija Gallopa uzskata, ka striptīza šova organizētāji radījuši sievietēm netīkamu vidi, kurā tiek stiprināti stereotipi par vīriešu pārākumu pār sievietēm.

Kā piebilst Meduza.io, CES patiesi sievietes nav vienlīdzīgās lomās ar vīriešiem; pēdējos divus gadus ar ziņojumiem šovā uzstājušies tikai vīrieši.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu