Alibaba un Microsoft algoritmi jau pārspēj cilvēku lasītprasmē

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Depositphotos

Ķīnas interneta, tehnoloģiju un e-komercijas gigants Alibaba sadarbībā ar Microsoft ir izstrādājis mākslīgā intelekta sistēmu, kas lasīta teksta izpratnes ziņā pārspēj cilvēku.

Tāds rezultāts gūts Stenfordas universitātes lasīšanas testā, kurš veidots no vairāk nekā 100 tūkstošiem jautājumu, atbildes uz kuriem tiešā vai netiešā veidā atrodamas vairāk nekā 500 rakstos interneta bibliotēkā Wikipedia.

Alibaba izstrādātais algoritms šajā testā ieguva 82,44 balles, kamēr cilvēks ieguva sliktāku vērtējumu - 82,304 balles. Cilvēku teksta uztveres testā pārspēja arī Microsoft izstrādāts algoritms (82,65 balles), taču šīs sistēmas rezultāts tika apstiprināts dienu vēlāk. Tādējādi par pirmo mākslīgā intelekta sistēmu, kas pārspējusi cilvēku, uzskatāms ķīniešu izstrādājums.

«Šī tehnoloģija var tikt izmantota dažādās jomās klientu apkalpošanā. Šādas sistēmas varētu atbildēt kā uz muzeju apmeklētāju jautājumiem, tā arī sniegt medicīniska rakstura konsultācijas,» sacījis Alibaba valodu apstrādes vadošais zinātnieks Lū Šī (Lou Si).

Pēc viņa teiktā gan noprotams, ka pastāv bažas par mākslīgā intelekta attīstību. Šī norādījis, ka ir liels gods būt daļai no šāda sasnieguma, taču tas var novest pie tā, ka daudz cilvēku zaudēs darbu, ziņo CNN.

Ziņu dienests arīdzan piebilst, ka aizvadītajā gadā Ķīna paziņoja, ka vēlas līdz 2020.gadam kļūt par mākslīgā intelekta jomas līderi, izveidojot 150 miljardus dolāru vērtu industriju.

Tāpat CNN atgādina par Krievijas prezidenta Vladimira Putina septembrī izteiktu minējumu, ka par pasaules valdnieku kļūs tas, kurš būs līderis mākslīgā intelekta jomā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu