Tele2 par €11 miljoniem turpina gatavoties 5G ieviešanai

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Mobilo sakaru operators «Tele2» šogad paredzējis vairāk nekā 11 miljonu eiro investīcijas tīkla infrastruktūras attīstībā. Cita starpā tiks izbūvētas 50 jaunas bāzes stacijas un palielināta esošo staciju kapacitāte.

«4G+ un 4G++ tālāka paplašināšana ir likumsakarīgs attīstības solis digitalizācijas laikā. Sabiedrības mobilo datu patēriņš nemitīgi pieaug, pērn palielinoties vairāk nekā divas reizes, un mums jāspēj apkalpot klientu pieaugošās prasības. Paredzētās investīcijas jau šī gada beigās ļaus mums apkalpot līdz pat trim reizēm lielāku datu plūsmu, kā arī turpināt gatavoties 5G ieviešanai,» stāsta «Tele2» tehniskā direktore Līga Krūmiņa.

Jaunās bāzes stacijas paredzēts būvēt Pierīgas rajonos un arī citos Latvijas reģionos. Lai jauno bāzes staciju izbūves process noritētu atbilstoši energoefektivitātes un resursu taupīšanas principiem, «Tele2» jauno bāzes staciju izbūvē lielākoties pielietos modernus ārtelpu risinājumus.

Pabeidzot plānotos darbus, kopējās «Tele2» investīcijas tīkla infrastruktūras attīstībā 2017. un 2018. gadā pietuvosies 20 miljonu atzīmei.

«Tele2» ir Baltijā modernākais sakaru tīkls, kas nodrošina jaunākās paaudzes 4G, 4G+ un 4G++ pakalpojumus. «Tele2» ir plašākais 4G pārklājums Latvijas teritorijā, kā arī ātrākais mobilais internets valstī 2016.gadā, ko pierāda Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) veiktie mērījumi. 4G+ un 4G++ tīkls šobrīd ir pieejams jau 70% Latvijas iedzīvotāju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu