«Samsung»: Viedtālruņu tirgū kvantitāti nomaina kvalitāte

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pircējiem pērkot mazāku skaitu, bet dārgākas ierīces, Latvijas un pārējo Baltijas valstu viedtālruņu tirgū kvantitāti nomaina kvalitāte, sacīja «Samsung» telekomunikāciju vadītājs Baltijā Jurijs Bušmaks.

Bušmaks norādīja, ka iepriekš tirgus izaugsmi virzīja arvien lielāks katru gadu pārdoto viedtālruņu skaits, taču nu tirgus ir piesātināts un pēdējos gados pārdoto viedierīču skaits ja ne samazinās, tad vismaz paliek nemainīgs.

«Tirgus izaugsmi nodrošina pircēju vēlme iegādāties arvien kvalitatīvākas un dārgākas ierīces. Par spīti runām par ekonomisko situāciju, pusi no tirgus ieņēmumiem par pārdotajiem viedtālruņiem veido ierīces, kas dārgākas par 400 eiro,» atklāja Bušmaks.

Viņš norādīja, ka šādas tendences vērojamas gan Latvija, gan Lietuvā un Igaunijā, gan «Samsung» pārdošanas rādītājos, gan arī tirgū kopumā.

SIA «Samsung Electronics Baltics» ir Dienvidkorejas tehnoloģiju uzņēmuma «Samsung» pārstāvniecība Latvijā. Uzņēmuma apgrozījums 2016.gadā bija 281,016 miljoni eiro, bet peļņa - 5,308 miljoni eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu