Apple divkārt samazina iPhone X ražošanas apjomu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Postimees

Kompānija Apple ir pieņēmusi lēmumu 2018.gada pirmajā ceturksnī divkārt samazināt sava viedtālruņu flagmaņa iPhone X ražošanas apjomu zemā pieprasījuma dēļ. Par to, atsaucoties uz izdevumu Nikkei Asian Review, kurš savukārt atsaucas uz Apple vēstuli iPhone X komponenšu piegādātājiem, vēsta Newsru.com.

Iepriekš Apple plānoja, ka no janvāra līdz martam tiks saražoti 40 miljoni iPhone X. Tomēr nepietiekamā telefonu pārdošana Ziemassvētku periodā ASV, Ķīnā un Eiropā kompānijai no Kupertino likusi veikt korekcijas prognozēs un samazināt ražošanas apjomu līdz 20 miljoniem vienību.

Nikkei Asian Review piebilst, ka Apple lēmums var dot triecienu rezerves daļu piegādātājiem un nodarīt tiem miljardos mērāmus zaudējumus. Bez tā negaidīti zemais pieprasījums pēc rudenī prezentētā viedtālruņa var likt kompānijai atteikties no ieceres paplašināt viedtālruņu klāstu, kam ir OLED ekrāns.

Dīvaini, ka iepriekš tika ziņots, ka visu laiku dārgākais Apple iPhone 2017.gada pēdējā ceturksnī kļuva par pārdotāko viedtālruni pasaulē. Saskaņā ar kompānijas Canalys datiem minētajā periodā visā pasaulē pārdoti 29 miljoni iPhone X, bet no tiem 7 miljoni - Ķīnā.

Jau ziņots, ka iPhone X cena Latvijā ir aptuveni 1300 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu