ASV varasiestādes sāk izmeklēšanu pret Apple par iPhone palēnināšanu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

ASV Tieslietu ministrija un Vērtspapīru un biržu komisija ir sākušas izmeklēšanu saistībā ar Apple īstenoto praksi ar programmatūras atjauninājumu palīdzību palēnināt viedtālruņu iPhone veiktspēju, tiem paliekot vecākiem. Par to, atsaucoties uz labi informētiem avotiem, vēsta aģentūra Bloomberg.

Tiek ziņots, ka patlaban izmeklēšana ir tikai sākusies, un pagaidām nav zināms, kāds sods varētu draudēt Apple, vēsta Newsru.com.

Augstāk minētās iestādes esot pieprasījušas no kompānijas tās interesējošu informāciju, kā arī vērtē iepriekš publiskajā telpā izskanējušo informāciju par iPhone veiktspējas samazināšanu, lai saprastu, vai Apple nav maldinājuši investorus.

Bloomberg arīdzan piebilst, ka informācija par varasiestāžu izrādīto interesi izskanējusi tikai divas dienas pirms Apple ceturkšņa pārskata publicēšanas. Pie tam Apple akciju vērtība otrdien, 30.janvārī piedzīvoja nelielu kritumu, kad no Āzijas pienāca ziņas par

Apple ieceri divkārt samazināt iPhone X ražošanas apjomu.

Jau ziņots, ka decembra beigās Apple oficiāli atzina, ka apzināti pazemina telefonu veiktspēju, samazinot procesora darbības frekvenci. Kompānijā skaidro, ka tas nepieciešams saistībā ar litija jonu bateriju īpatnību ar laiku zaudēt savas īpašības, kā arī ātrāk izlādēties aukstā laikā. Abos gadījumos, ja telefons tiek lietots ar pilnu jaudu, tas pēkšņi var izslēgties. Lai šādu varbūtību nepieļautu, Apple pagājušajā gadā

izlaida programmatūras atjauninājumu, kas pazemināja iPhone 6, iPhone 6s un iPhone SE, procesoru darbības frekvenci.

Nedaudz vēlāk Apple pazemināja pēcgarantijas baterijas nomaiņas maksu no 79 līdz 29 ASV dolāriem, bet pagājušajā nedēļā izlaida iOS atjauninājumu 11.3, kurā iekļauta iespēja atslēgt procesora palēnināšanu.

Gandrīz uzreiz pēc Apple atzīšanās vairāki lietotāji ASV vērsās tiesā pret Apple, savukārt Francijā un arī Itālijā sāktas pārbaudes, vai Apple viedtālruņus nepalēnina nolūkā veicināt iepriekšējo modeļu nomaiņu pret jaunākiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu