Drons ar hibrīddzinēju gaisā noturējies 7 stundas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video

Ķīnas kompānija Richenpower veiksmīgi īstenojusi sešu rotoru hibrīddrona izmēģinājumu - tas gaisā noturējies 7 stundas un 17 minūtes, kas ir jauns rekords analogu lidaparātu vidū.

Ierasts, ka droniem enerģiju nodrošina baterijas, bet Richenpower bija apgādāts ar hibrīddzinēju, ko veido iekšdedzes dzinējs, kas pilda ģeneratora funkcijas, un akumulatori. Lai drons gaisā noturētos vairāk nekā septiņas stundas, tam tika piestiprināta arī 10,5 litru degvielas tvertne. Kāda tipa šķidrums tajā atradās, kompānija neatklāj, ziņo Newsru.com.

Būtiski, ka Ķīnas kompānijas drons ievērojami pārspējis citu hibrīddronu līdzšinējos sasniegumus. Piemēram, pagājušā gada decembrī kompānijas Quaternium Technologies drons lidot spēja četras stundas un 40 minūtes.

Dronu lidojuma ilguma pagarināšana ir nākamais solis ne tikai to funkcionalitātes celšanā, jo ar baterijām tie parasti gaisā spēj pavadīt ap 20 minūtēm, bet arī pasažieru pārvadāšanai piemērotu dronu izstrādē. Ar to cita starpā nodarbojas ķīniešu uzņēmums EHang. Tas ne tikai ražo mazos lidoņus, bet arī izstrādā EHang 184.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu