Dienvidkorejas tiesa «Samsung» mantiniekam piespriesto ieslodzījumu aizstāj ar nosacītu cietumsodu

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Dienvidkorejas tiesa pirmdien mīkstināja rūpniecības konglomerāta «Samsung» mantiniekam Ļi Džējonam piespriesto sodu par kukuļdošanu un citiem likumpārkāpumiem, piecu gadu ieslodzījumu aizstājot ar divarpus gadu nosacītu cietumsodu.

Augustā piespriesto cietumsodu bija pārsūdzējis gan «Samsung» mantinieks, kas savu vainu neatzīst, gan prokuratūra, kas, tāpat kā pirmās instances tiesā, pieprasīja viņam piespriest 12 gadu ieslodzījumu.

Ļi Džējons ir firmas «Samsung Electronics» uzraudzības padomes priekšsēdētāja vietnieks un konglomerāta «Samsung Group» uzraudzības padomes priekšsēdētāja Ļi Kunhi vienīgais dēls.

Ļi Džējons tika notiesāts par kukuļdošanu, zagtu līdzekļu slēpšanu, līdzekļu izšķērdēšanu un nepatiesas liecības sniegšanu.

Jau vēstīts, ka Dienvidkorejas parlaments 2016.gada 9.decembrī nobalsoja par toreizējās valsts prezidentes Pakas Gunhje impīčmentu, jo viņa iesaistīta korupcijas skandālā, ko izraisīja ziņas, ka viņa esot izdarījusi spiedienu uz lielajiem uzņēmumiem, lai tie ziedotu desmitiem miljonu eiro vērtas summas prezidentes draudzenes Čojas Sunsilas vadītajiem fondiem.

«Samsung» ir lielākais ziedotājs Čojas fondiem un tiek turēts aizdomās arī par Čojas meitas jāšanas treniņu sponsorēšanu Vācijā apmaiņā pret pakalpojumiem.

Prokurori apgalvoja, ka Ļi devis Pakai un Čojai kukuļus 35 miljonu eiro apmērā, lai iegūtu valsts atbalstu pretrunīgi vērtētajai divu «Samsung» kompāniju apvienošanai 2015.gadā.

«Samsung» tik tikko panāca akcionāru piekrišanu šīs grupas kompāniju «Samsung C&T» un «Cheil Industries» apvienošanai.

Apvienošanās pretinieki uzskata, ka tā netaisni devusi labumu «Samsung» dibinātāju ģimenēm, kaitējot mazākuma akcionāriem. Tomēr Nacionālais pensiju dienests, kas ir trešais lielākais pensiju fonds pasaulē un liels «Samsung» akcionārs, atbalstīja šo apvienošanos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu