Huawei prezentējis viedtālruni P smart

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Viedtālruņu ražotājs Huawei prezentējis jauno viedtālruni P smart ar EMUI 8.0 interfeisu, kas balstīts Android 8.0 operētājsistēmā. Huawei P smart iestrādāts pilnekrāna displejs, viedais sejas skaistuma algoritms, ar rokas mājienu vadāma pašportreta funkcija, kā arī daudzas citas iespējas, kas paredzētas ērtai un parocīgai tālruņa lietošanai jauniem cilvēkiem. Tālrunis lietotājiem Latvijā būs pieejams februāra otrajā pusē.

Pilnekrāna displejs

Viedtālruņu ražotājus visā pasaulē pilnībā pārņēmusi pilnekrāna (FullView) displeju ēra. Arī jaunais Huawei P smart ieguvis 5,65 collu pilnekrāna displeju ar FullHD+ izšķirtspēju, 18:9 ekrānu un tā attiecību pret korpusu 80%. Dizaina ziņā tam piemīt citu P sērijas tālruņu iezīmes. Tas ir vienkāršs un elegants, ar gludu aizmugurējo virsmu, tā antenas prasmīgi iebūvētas ierīces augšējā un apakšējā daļā, kas ļauj izvairīties no ierastā telefona trīsdaļīgā korpusa. Turklāt Huawei P smart iestrādāta arī viedā ekrāna dalīšanas funkcija, kas ļauj darbināt divas lietotnes vienlaicīgi1.

Pilnekrāna displeja dizains ļauj palielināt telefona ekrāna izmēru, gandrīz par 50% samazinot vietu antenām un radio frekvenču uztvērējiem. Ražotājs gan norāda, ka tas nenozīmē veiktspējas vai uztveramības pasliktināšanos.

Viedā skaistuma algoritms un brīvroku pašportreta funkcija

Huawei P smart iestrādātas divas aizmugurējās kameras ar 13 MP un 2 MP izšķirtspēju. Tās nodrošina plašas iespējas – duālās kameras radīto bokē efektu, portreta režīmu, skaistuma režīmu, foto uzņemšanas funkciju ar rokas mājienu u.c.

Ar 13 MP + 2 MP duālo lēcu struktūru un 16 līmeņu duālo kadru izpludināšanu Huawei P smart bokē efektu bildēm veido jau fizisko komponenšu līmenī. Šāds risinājums kopā ar lielu diafragmas atvērumu ļauj uzņemt iespaidīgus un telpiskus foto. Kopā ar augstas precizitātes kameras sensoriem un fāžu noteikšanas autofokusa tehnoloģiju, 13 MP HD kamera lepojas ar ātru un precīzu reāllaika fokusu. Šīs sērijas telefonos iestrādāts arī Hisilicon attēlu signālu procesors ar pašmācīšanās algoritmiem, kas palīdz uzņemt fotogrāfijas ar izteiksmīgākām krāsām un samazinātu trokšņu līmeni. Tai skaitā arī pazemināta apgaismojuma apstākļos.

Huawei P smart ir 8 MP priekšējā kamera, kas atbalsta portreta režīmu un apvienojumā ar sejas atpazīšanas tehnoloģiju ļauj uzņemt perfektus selfijus. Tāpat P smart tālruņa kamerā iestrādāts krāsu pielāgošanas algoritms, kas nosaka unikālas sejas iezīmes un veic nepieciešamos uzlabojumus, lai izceltu katra unikālās skaistuma iezīmes. Tāpat tālrunī iestrādāts brīvroku pašportreta režīms, kurā selfija uzņemšana notiek vienkārši ar rokas mājienu.

EMUI 8.0 un Kirin 659

Lietotāja saskarne EMUI 8.0, kas veidota uz uzlabotām un pilnveidotām telefona fiziskajām komponentēm, ir lietotājam draudzīgākais interfeiss, ko Huawei līdz šim izstrādājis. Saikne starp EMUI 8.0 un Kirin 659 procesoru ļauj tālrunim apgūt lietotāja ieradumus, paredzēt tālāko rīcību un plānot centrālā procesora noslodzi, jau laicīgi rezervējot nepieciešamo atmiņas daudzumu aplikācijas lietošanai un rezultātā ievērojami uzlabojot lietotāja pieredzi.

Huawei ir ņēmuši vērā plaši zināmo problēmu, kas saistāma ar to, ka uz Android operētājsistēmu balstītas iekārtas ar laiku kļūst ievērojami lēnākas. EMUI 8.0 izmanto jauno,

uzlaboto failu apstrādes sistēmu, kas samazina vai likvidē sistēmas fragmentāciju

un līdz ar to arī telefonā esošo failu fragmentāciju. Kirin 659 procesors, kas izstrādāts tieši vidējas un vidēji augstas klases veiktspējas mikroshēmām, tikmēr veicina tālruņa energoefektivitāti. Kopā ar i5 mini kodola kopprocesoru ierīcei nav problēmu uztvert tādu informāciju kā lietotāja veiktie soļi, distance un GPS atrašanās vieta. Tālrunis spēj nolasīt līdzīgu informāciju no pedometriem, neietekmējot ilgo telefona baterijas dzīves ciklu.

Droša pirkstu nospiedumu atpazīšana

Pirkstu nospiedumu sensors jau kļuvis par ierastu viedtālruņa sastāvdaļu, nodrošinot ērtu un ātru piekļuvi telefonam. Huawei P smart aprīkots ar Fingerprint 4.0 risinājumu, kas pirksta nospieduma identifikāciju veic 0,3 sekundēs. Kļūdains noraidīšanas koeficients ir zemāks par 2%, savukārt kļūdu pieņemšanas koeficients pat mazāks par 1/50 000. Piedevām pirkstu nospieduma sensoru var izmantot arī atsevišķās lietotnēs, piemēram, navigācijā, foto uzņemšanai vai modinātāja signāla atslēgšanai. Tāpat Huawei P smart piedāvā jaunas un ērtas telefona lietošanas iespējas, kā ekrāna sadalīšanu ar vienu pieskārienu, telefona klonēšanu, Huawei Share (failu kopīgošanu) un duālo Bluetooth savienojumu - funkcijas, kas ļauj tālruņa lietošanu pielāgot katra lietotāja vajadzībām.

Lai uzlabotu telefona funkcionalitāti, Huawei P smart telefonam ir 3000 mAh ietilpības baterija, kura apvienojumā ar viedo 6.0 enerģijas taupīšanas tehnoloģiju nodrošina telefona darbību vismaz vienu pilnu dienu. Tāpat fonā notiek reāllaika monitorings, kas atrod energoprasīgākās lietotnes, identificē galvenos enerģijas patēriņa avotus un piedāvā telefona darbības optimizāciju ar viena pieskāriena palīdzību.

1 ir lietotnes, kas šo funkciju neatbalsta

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu