Rīgā noslēgsies tehnoloģiju nozares konference «TechChill»

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Rīgā šodien noslēgsies tehnoloģiju un uzņēmēju konference «TechChill», informēja konferences rīkotāji.

«TechChill» ir Latvijas jaunuzņēmumu nozares gada lielākais notikums, ko šogad kopumā apmeklēs apmēram 2000 dalībnieki. Konference sākās ceturtdien, 8.februārī, un tā noslēgsies šodien, VEF Kultūras pilī, kur divu dienu garumā uz trim paralēlām skatuvēm kāps 100 runātāji, lai dalītos gan Latvijas veiksmes stāstos, gan starptautiskajā pieredzē.

Nozīmīgu lomu konferences programmā šogad ieņems Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) platformas «Magnetic Latvia» skatuve, kas aplūkos aktuālākos jaunuzņēmumu nozares jaunumus un tendences, dalīsies iedvesmas stāstos un pieredzē par to, kā uzsākt savu biznesu, nodrošinot tā attīstību un konkurētspēju arī globālā mērogā, kā arī apskatīs Latvijas piedāvātās atbalsta iespējas sekmīgas uzņēmējdarbības veicināšanai.

LIAA direktors Andris Ozols norādīja, ka jaunuzņēmumiem piemīt liels izaugsmes potenciāls, kas nākotnē nesīs labumu visai tautsaimniecībai kopumā, piesaistot investīcijas, radot jaunas darba vietas un veicinot Latvijas atpazīstamību pasaulē. «»TechChill» ietvaros izmantosim iespēju vienkopus sastapt Baltijas jaunuzņēmumus, lai informētu par Latvijas priekšrocībām uzņēmējdarbības attīstīšanā un LIAA piedāvājumu uzņēmumu izaugsmes un konkurētspējas sekmēšanai,» uzsvēra Ozols.

Ceturtdien uz «Magnetic Latvia» skatuves kāpa gan pašmāju un ārvalstu uzņēmumu dibinātāji un vadītāji no «Fundwise», «Nordigen», «Sonarworks», «Lightneer», «Nordic Web», «Tech Nordic Advocates», «Iconic», «Superhero Capital», «Startup Sesame», «Venturebeat» un «Be-With», gan arī ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens un Ozols, kā arī LIAA, «Startin.lv» un «Startup Wise Guys» vadošie pārstāvji jaunuzņēmumu atbalsta jautājumos, lai runātu par tādām tēmām kā tehnoloģiju ekosistēmas veidošana, Latvijas «start-up» vides straujā attīstība, finansiālā atbalsta piesaiste un profesionālo neveiksmju pārvarēšana.

Savukārt šodien «Magnetic Latvia» skatuve pulcēs virkni pieredzes bagātu nozares lietpratēju, lai kopīgi diskutētu par gudru investīciju piesaisti, starptautiskiem panākumiem un jauno uzņēmumu izaugsmes veicināšanu, veiksmīgu sevis prezentēšanu, jaunu noieta tirgu iekarošanu, globālo iespēju izmantošanu un kriptovalūtu aizvien pieaugošo aktualitāti, kā arī dalītos pieredzē un karjeras laikā gūtajās atziņās ceļā uz panākumiem. Klātesošo ekspertu vidū būs pārstāvji no tādiem starptautisku atzinību guvušiem uzņēmumiem un institūcijām kā «Mintos», «Revolut», «EBRD Venture Capital», «Launchhub Ventures», «Hoxton Ventures», «EDT Foundation», «Nordic Business Angel Network», LIAA, «500 Startups», «Blockchain Technologies Corporation» un «Younoodle». Dienas gaitā informatīvi izklaidējošas lekcijas mīsies ar praktiskiem uzdevumiem ar mērķi iedvesmot jaunos uzņēmējus, sniedzot noderīgus padomus, analizējot viņu prezentācijas prasmes un daloties personīgajā pieredzē.

Nevalstiskā organizācija «TechChill» ir Latvijas jaunuzņēmumu vides pārstāvju iniciatīva. Tās mērķis ir veicināt tehnoloģiju un jaunuzņēmumu ekosistēmas attīstību, starptautisko atpazīstamību un investīciju piesaisti. Organizācijas nozīmīgākais ikgadējais notikums ir tās organizētā starptautiskā konference «TechChill».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu