Google Indijā piespriests naudassods par dominējošā stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BRIAN SNYDER / REUTERS

ASV interneta milzim «Google» Indijā ir piespriests naudassods vairāk nekā 21 miljona ASV dolāru apmērā par dominējošā stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, ceturtdien paziņoja Indijas Konkurences komisija (CCI).

Komisija konstatējusi, ka «Google» deva priekšroku savu pakalpojumu norādīšanai, kad klienti veica meklēšanu ar šīs kompānijas interneta pārlūku, paziņoja CCI sešus gadus pēc izmeklēšanas uzsākšanas pret šo kompāniju.

«Ir konstatēts, ka «Google» praktizē neobjektīvu meklēšanu un, tā rīkojoties, nodara kaitējumu saviem konkurentiem, kā arī lietotājiem,» teikts CCI rīkojumā.

«[Komisija] uzskata par piemērotu uzlikt «Google» naudassodu 5% apmērā no tās vidējiem kopīgajiem ieņēmumiem, kas gūti no operācijām Indijā dažādos biznesa segmentos 2013., 2014. un 2015.finanšu gadā.»

Rīkojumā teikts, ka kompānijai 60 dienu laikā jāsamaksā šis naudassods «par prettrestu noteikumu pārkāpšanu».

Starp uzņēmumiem, kas Indijā 2012.gadā iesniedza sūdzības pret «Google», ir laulību vietne «Bharat Matrimony» un bezpeļņas organizācija patērētāju aizsardzībai «Consumer Unity and Trust Society».

Vārdā nenosaukta «Google» amatpersona pavēstīja ziņu aģentūrai «Press Trust of India», ka kompānija izskata šo rīkojumu.

«CCI ir apstiprinājusi, ka vairumā tās izpētīto jautājumu mūsu rīcība atbilst Indijas konkurences likumiem,» sacīja «Google» amatpersona.

«Mēs izskatām komisijas paustās bažas atsevišķos jautājumos un izvērtēsim mūsu nākamo soli,» teica kompānijas amatpersona.

Tieslietu firma, kas pārstāv «Bharat Matrimony», paziņoja, ka CCI rīkojums ir vēlams noslēgums pēc sešus gadus ilgas cīņas pret «Google».

Jau ziņots, ka Eiropas Komisija pērnā gada jūnijā uzlika «Google» 2,42 miljardu eiro lielu naudassodu par Eiropas Savienības pretmonopola noteikumu pārkāpšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu