Vējonis ar Samsung vadību vienojas par tehnoloģiju pētniecības un attīstības centra veidošanu Rīgā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Valsts prezidents Raimonds Vējonis un uzņēmuma «Samsung» vadība Seulā trešdien vienojušies par tehnoloģiju pētniecības un attīstības centra veidošanu Rīgā, informēja Valsts prezidenta kanceleja.

Valsts prezidents, tiekoties ar tehnoloģiju uzņēmuma pārstāvjiem Kimu Vonkjonu, Kimu Vondžunu un Bjunhi Čoisu, atzinīgi novērtēja līdzšinējo «Samsung» darbību Latvijā, attīstot jauniešu digitālās prasmes.

«Latvijas valdība, informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) nozare un zinātnieki ir vienojušies un kopīgi strādā, lai panāktu izrāvienu Latvijas ekonomikā, digitalizācijas ceļā nodrošinot plašu valsts rīcībā esošo datu pieejamību un sekmējot to izmantošanu komerciālos nolūkos. Panāktā vienošanās ar «Samsung» par pētniecības un attīstības centra izveidošanu Rīgā gan veicinās Latvijas un Dienvidkorejas sadarbību IKT jomā, gan arī sniegs atbalstu Latvijas virzībai uz šo izvirzīto mērķi,» pauda Vējonis.

Kā ziņots, Vējonis šodien piedalījās Latvijas - Korejas biznesa foruma atklāšanā Dienvidkorejā.

Valsts prezidenta vizīte Korejā ir pirmā Latvijas augstākās amatpersonas vizīte šajā valstī. Valsts prezidentu vizītē Dienvidkorejā pavada ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (V) un ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V), kā arī uzņēmēju delegācija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu