Microsoft jaunuzņēmumu atbalsta programmai atvēlējusi 500 miljonus ASV dolāru

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Kompānija «Microsoft» atvērusi jaunu atbalsta programmu jaunuzņēmumiem «Microsoft for Startups», tai atvēlot 500 miljonus ASV dolāru, informēja «Microsoft Latvia» komunikācijas konsultante Gunta Līne.

Tostarp programmas finansējums būs pieejams arī Latvijas uzņēmumiem. Programmas mērķis ir sniegt jaunuzņēmumiem piekļuvi tehnoloģijām, pieeju mārketinga kanāliem un konsultatīvu atbalstu.

Programma nodrošina jaunuzņēmumiem iespēju izmantot «Azure» mākoņa platformu, tehnisko atbalstu un izstrādātāju rīkus bez maksas, ar pakalpojuma kopējo vērtību līdz 120 000 ASV dolāru.

Paredzēts, ka jaunā finansējuma programma palīdzēs jaunuzņēmumiem paplašināt klientu bāzi, izmantojot «Microsoft» 800 000 partneru ekosistēmu visā pasaulē, kuri saviem klientiem nodrošina mākonī balstītus risinājumus. Programma palīdzēs jaunuzņēmumiem sagatavoties lielo uzņēmumu klientu apkalpošanas standartiem, kā arī izmantot «Microsoft» pārdošanas kanālu tīklu. Tāpat programmas dalībniekiem tiks piedāvāts «Microsoft ScaleUp» akseleratora un «Microsoft Ventures» riska kapitāla komandas atbalsts.

«Latvijas jaunuzņēmumiem programmas iespēju izmantošanā ir īpašas priekšrocības, jo mēs esam vienīgā valsts Ziemeļeiropā, kur darbojas sadarbībā ar Latvijas Universitāti atklātais Inovāciju centrs. Tas nodrošina konsultatīvu atbalstu, digitālo, tehnoloģiju un biznesa prasmju pilnveidošanu, mentoringu, piekļuvi partneru un investoru tīklam, līdz ar to arī plašākas biznesa attīstības iespējas,» sacīja «Microsoft Latvia» vadītāja Renāte Strazdiņa.

Inovāciju centra darbības programmas ietvaros «Microsoft» Latvijā atbalstījis jaunuzņēmumu pasākumus - «Digital Freedom Festival» un «TechChill», kopā ar «Startup Wise Guys» un «500 Startups» organizējis seminārus par to, kā gatavot prezentācijas un partnerības piedāvājumus investoru piesaistei. Tāpat panākta sadarbības vienošanās ar riska kapitāla fondu «Blue Dome Capital» un notiek sarunas ar vairākiem akseleratoriem par Latvijas jaunuzņēmumu kopienas attīstību.

Jau ziņots, ka «Microsoft Latvia» apgrozījums pagājušajā finanšu gadā, kas ilga no 2016.gada 1.jūlija līdz 2017.gada 30.jūnijam, bija 4,611 miljoni eiro, kas ir par 6,8% vairāk nekā attiecīgajā periodā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma peļņa pieauga par 19% un bija 413 983 eiro.

«Microsoft» pārstāvniecība Latvijā ir dibināta 1999.gadā, bet māteskompānija, kas patlaban ir globāls programmu, pakalpojumu un interneta tehnoloģiju koncerns, dibināta ASV 1975.gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu