EK viceprezidents no Igaunijas aicina Eiropu nekavēties ar pāreju uz 5G tīklu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Eiropa nedrīkst kavēties ar pāreju 5G mobilo tīklu, intervijā mediju platformai «Euractiv» norādījis Eiropas Komisijas (EK) viceprezidents no Igaunijas Andruss Ansips, kura pārziņā ir vienotā digitālā tirgus jautājumi.

Viņš sacīja, ka Eiropas Savienība (ES) atpalika no ASV un Āzijas valstīm 4G tīkla ieviešanā un nevar atļauties atkārtot šādu kļūdu ar 5G tīkliem.

Atšķirībā no Eiropas, Savienotās Valstis faktiski «pārlēca pāri» 3G tīklam, no G2 uzreiz pārejot uz G4, un ASV arī pašreiz ir zināmas priekšrocības, teica Ansips, kurš no 2005. līdz 2014.gadam bija Igaunijas premjerministrs.

«Savienotajās Valstīs viņiem jau ir 5G nepieciešamās frekvences. Mūsu mērķis ir līdz tam nonākt 2020.gadā,» sacīja EK viceprezidents.

Viņš norādīja, ka, pēc vairāku avotu ziņām, ASV investē tīklu attīstībā divreiz vairāk nekā Eiropā.

«Ja runājam par tīkliem, šķiet, ka Savienotajās Valstīs viņi investē vairāk nekā investē mūsu Eiropas kompānijas. [..] Pēc dažu avotu ziņām, kad mēs investējam vienu eiro, amerikāņi investē divus eiro. Tāpēc dažās jomās mums neiet tik labi,» sacīja Ansips.

Viņš uzsvēra, ka LTE un 4G jomās Eiropa ir panākusi pārējo pasauli, taču tagad tai nekavējoties jāpāriet uz G5. Viņaprāt, nav laika pārdomām, līdzekļu vākšanai vai savstarpējām ķildām.

ES dalībvalstis ir apņēmušās ieviest j5G tehnoloģiju vismaz vienā katras valsts lielajā pilsētā līdz 2020.gadam un visā ES teritorijā līdz 2025.gadam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu