WhatsApp izveidotājs: Facebook ir jālikvidē

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

WhatsApp līdzdibinātājs Braiens Aktons (Brian Acton) saņēma miljardus, kad populāro ātrās saziņas lietotni iegādājās Facebook, taču tagad viņš vēlas, lai pasaulē populārāko sociālo tīklu visi lietotāji pamestu.

Aktons, kura lietotni Facebook iegādājās par 19 miljardiem ASV dolāru 2014.gadā, 21.martā mikroblogošanas vietnē Twitter ierakstījis It's time (Ir laiks) un pievienojis tēmturi #deletefacebook (dzēst Facebook).

Tā kā tas ir tikai otrais Aktona tvīts pēdējo teju divu gadu laikā, ir pamats jautājumam, kas viņam licis atkal pieslēgties savam Twitter kontam, raksta britu www.thesun.co.uk.

Aktons pats nekādus komentārus nesniedz, taču #deletefacebook, visticamāk, ir

saistīts ar pēdējās dienās aktualitāti guvušo necaurskatāmo Facebook lietotāju personas datu lietojumu.

Proti, pēdējās dienās pasauli pāršalca ziņa, ka caur tā dēvētajiem personības testiem kompānija Cambridge Analytica ieguvusi 50 miljonu personu datus, kas izmantoti, lai

izsekotu un ietekmētu Facebook lietotāju paradumus Brexit referenduma un 2016.gadā notikušās ASV prezidenta vēlēšanu kampaņas laikā.

Facebook par datu ievākšanu esot zinājuši jau 2015.gadā un aicinājuši attiecīgās kompānijas šo informāciju izdzēst, jo šāda prakse ir aizliegta virknē valstu, kā arī ir pretrunā ar Facebook lietošanas noteikumiem. Par to, vai kompānijas kā Cambridge Analytica datus patiešām izdzēsa, Facebook droši gan nevarēja būt.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu