Zinātnieks: Mākslīgais intelekts cilvēku aizstās 10-15 gadu laikā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Depositphotos

Mākslīgā intelekta sistēmas spēs cilvēku aizstāt jau tuvāko 10 līdz 15 gadu laikā, kad notiks datu apstrādes operatoru nomaiņa pret robotiem. Šādu viedokli aģentūrai RIA Novosti paudis Perspektīvo pētījumu fonda informācijas pētījumu novirziena vadītājs Sergejs Garbuks.

«Risinot mākslīgā intelekta radīšanas uzdevumus, mēs pirmkārt runājam par tehniskas sistēmas stāšanos cilvēka - operatora vietā, kurš datu apstrādi nodrošina, izmantojot savā rīcībā esošās spējas, kas veidojušās evolūcijas procesā un turpina attīstīties cilvēka mūža garumā,» - tā Garbuks.

Zinātnieks uzskata, ka jau šobrīd ir radītas un pastāv mākslīgā intelekta sistēmas, kas ne ar ko neatpaliek no cilvēka spējām efektīvi risināt uzdevumus. Piemēram, atpazīstot sejas un cilvēku balsis.

Iepriekš ziņots, ka pēc Pasavas universitātes Sarežģīto intelekta sistēmu katedras vadītāja, profesora Bjorna Šillera domām mākslīgais intelekts jau tuvāko desmit gadu laikā pratīs dzejot un šajā ziņā būs pārāks par cilvēku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu