Ar avāriju beidzies Krievijas Pasta pirmā drona izmēģinājums

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video

Sūtījumu piegādāšana ar droniem ir nākamais solis bezpilota lidaparātu attīstībā. Par to domā ne tikai interneta tirdzniecības uzņēmums Amazon, bet arī Krievijas Pasts, kas nupat veica sava pirmā piegāžu drona izmēģinājuma lidojumu.

Krievijas Pasts drona pirmo lidojumu veica Ulanudē, Burjatijā netālu no Baikāla ezera. Bija plānots, ka drons nogādās 2 kilogramus smagu sūtījumu 65 kilometrus attālajā Tarbagatajas ciematā.

Tomēr lidojums gan uzskatāms par izgāšanos, jo drons lielā ātrumā ietriecās mājas sienā un sašķīda fragmentos, nenolidojis pat kilometru, vēsta Reuters.

Varasiestādes par negadījuma vaininiekiem nosaukušas žurnālistus, pēc kuru vēlēšanās mainīta pacelšanās vieta, lai tās fonā būtu redzams uzraksts «Почта» (Pasts). Taču šeit izrādījies ļoti daudz bezvadu interneta avotu, kas radījuši traucējumus drona elektronikā, un tas apjucis.

Burjatija izvēlēta par dronu piegāžu pilotprojekta īstenošanas vietu. Svinīgajā demo lidojuma pasākumā piedalījās svarīgas amatpersonas - Burjatijas republikas vadītājs Aleksejs Cidenovs un Krievijas Pasta ģenerāldirektors Nikolajs Podguzovs.

Lai arī 1,2 miljonus rubļu (17 tūkstoši eiro) vērtais drons ir iznīcināts, Cidenovs ir apņēmības pilns izmēģinājumus turpināt, kamēr tie būs sekmīgi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu