Izstādē «CERN - zinātnes paātrinātājs» iepazīstinās ar Eiropas Kodolpētniecības centra darbību

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Latvijas Nacionālajā bibliotēkā (LNB) no12.maija līdz 4.jūnijam norisināsies Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) sadarbībā ar Izglītības ministriju rīkota izstāde «CERN - zinātnes paātrinātājs», kurā Latvijas iedzīvotāji tiks iepazīstināti ar Eiropas Kodolpētniecības centra (CERN) darbību un zinātniskajiem sasniegumiem, informēja RTU Sabiedrisko attiecību departamenta Ārējās komunikācijas nodaļā.

Izstādē tiks meklētas atbildes uz jautājumu, kā izcēlies Visums, iepazīstinot apmeklētājus ar CERN fundamentālās fizikas pētījumiem. Izstādē varēs izzināt Lielo sprādzienu, paviesoties daļiņu un matēriju zonā, atklāt Visuma noslēpumus, iepazīt Lielo hadronu paātrinātāju, kā arī uzzināt, kur ikdienā notiek zinātniskie atklājumi.

Izstādē jo īpaši būšot gaidītas 7.-12.klases skolēnu grupas. Tām bez maksas gidu pavadībā būs iespēja izzināt CERN augstas enerģijas daļiņu fizikas pētniecības centru, kurā tiek veikti globāli nozīmīgi atklājumi. Skolēniem tiks skaidroti daļiņu fizikas pamatprincipi un demonstrēts, kā pasaules izcilākie zinātnieki cenšas atklāt vēl nezināmas daļiņas, tā gūstot dziļāku izpratni par Visuma izcelšanos.

RTU Ārējās komunikācijas nodaļā uzsvēra, ka CERN izstāde ir nozīmīgs notikums, jo Latvija ir sākusi ceļu uz CERN pilntiesīgas dalībvalsts statusa iegūšanu, tāpēc Latvijas iedzīvotājiem ir svarīgi iepazīties ar CERN darbu un zinātniskajiem sasniegumiem, atklājumiem, kā arī saprast, ko Latvijas zinātnieki un uzņēmēji, kā arī valsts kopumā iegūs, iestājoties CERN.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu