WhatsApp nosaka, ka to lietot varēs tikai no 16 gadu vecuma

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Maijā stājoties spēkā jaunajiem datu aizsardzības regulējumiem (Vispārējā datu aizsardzības regula), minimālais vecums, no kāda būs atļauts lietot populāro ātrās saziņas rīku WhatsApp, būs 16 gadi.

Šobrīd WhatsApp lietotājiem ir jābūt vismaz 13 gadus veciem. Taču WhatsApp līdz ar jaunā regulējuma stāšanos spēkā 25.maijā mainīs arī servisa lietošanas noteikumus, ziņo BBC.

Facebook piederošā lietotne, kas darbojas gan mobilajā vidē, gan datoru interneta pārlūkos, tuvākajās nedēļās lietotājus aicinās pārlasīt jaunos pakalpojuma izmantošanas nosacījumus un apliecināt, ka viņi ir sasnieguši 16 gadu vecumu.

To, kā WhatsApp domā pārliecināties, ka lietotājs tiešām nav tikai 9, 14 vai 15 gadus vecs, Facebook piederošais uzņēmums neprecizē. Katrā ziņā šobrīd tas netiek darīts, un WhatsApp arī nemēģina sasaistīt informāciju no Facebook un Instagram kontiem, lai vecumu apstiprinātu.

Jaunais personas datu aizsardzības regulējums dos iespēju cilvēkiem vairāk kontrolēt, kā uzņēmumi izmanto viņu personiskos datus. Kompānijām, kas piedāvā dažādus pakalpojumus pusaudžiem, tikmēr būs «jāveic saprātīgi centieni» pārliecināties, ka bērnu vecāki vai pieaugušie piekrīt šādu pakalpojumu saņemšanai.

Var piebilst, ka, līdzīgi kā Facebook un Instagram, arī WhatsApp lietotājiem būs iespēja lejupielādēt datni ar visu informāciju, ko lietotne tās izmantošanas laikā par konkrēto personu ievākusi.

Un nobeigumā - WhatsApp jaunais vecuma ierobežojums būs spēkā tikai Eiropā. Citviet pasaulē to varēs brīvi lietot no 13 gadu vecuma.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu