ZTE lūdz ASV valdībai apturēt sankcijas

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Ķīnas telekomunikāciju aprīkojuma ražotājs ZTE lūdzis Savienoto Valstu valdībai apturēt sankcijas, kas aizliedz ASV uzņēmumiem pārdot programmatūru un aparatūras komponentus ZTE.

Vašingtona šādu aizliegumu noteica pagājušajā mēnesī, paziņojot, ka ZTE ir pārkāpusi sankcijas, ko ASV piemērojušas Irānai. Vašingtona aizliegumu noteikusi uz septiņiem gadiem.

ZTE svētdien iesniedza oficiālu lūgumu ASV Tirdzniecības ministrijai apturēt šo sankciju piemērošanu.

Kāda Ķīnas investīciju banka aplēsusi, ka ZTE rīcībā esošie to preču krājumi, kas tiek iegādātas no ASV, pietiks tikai vienam vai diviem mēnešiem.

Kopš ASV noteica sankcijas ZTE, kompānijas akciju tirdzniecība Honkongas un Šanhajas biržās ir apturēta.

Ķīnas amatpersonas pagājušajā nedēļā sarunās Pekinā lūdza augsta ranga ASV delegāciju atcelt šo aizliegumu, un iesniedza oficiālu diplomātisku protestu.

Tikmēr ASV mediji nedēļas nogalē ziņoja, ka ASV armijas bāzu personāls vairs nedrīkst iegādāties Ķīnas kompāniju «Huawei» un ZTE ražotos telefonus un citu aprīkojumu, jo Pentagons atzinis, ka šīs ierīces rada nepieņemamu drošības risku un Ķīna tās var izmantot, lai izspiegotu amerikāņu karavīrus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu