Bezvadu skaļruņu meklējumos – kā izvēlēties to īsto un vienīgo?

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video

Izrādās, «Bluetooth» tehnoloģija radusies nemaz ne tik senā pagātnē, taču, pateicoties tai, mēs varam baudīt dažādas brīvības, tostarp klausīties mūziku, kur un kā vien vēlamies. Tiesa, ja agrāk bezvadu skaļruņu izvēle bija salīdzinoši vienkārša, jo tos ražoja vien retais, tagad šo skaļruņu piedāvājums ir tik plašs, ka izvēlēties savām vēlmēm un vajadzībām atbilstošāko nav nemaz tik viegli. Tāpēc mobilo sakaru operators BITE piedāvā piecu bezvadu skaļruņu apskatu.

Materiāls tapis sadarbībā ar BITE

Meklējot savu īsto un vienīgo bezvadu skaļruni, jāņem vērā individuālais dzīves ritms un arī mērķi, kādiem to paredzēts izmantot. Piemēram, ja plāno bieži izmantot skaļruni brīvā dabā, izvēlies mitrumizturīgu ierīci. Ja zini, ka bieži to pārnēsāsi, piemēram, darba vajadzībām, pievērs uzmanību ierīces izmēram. Savukārt, ja skaļruni pārsvarā izmantosi mājās, iespējams, lielāka nozīme ir tā dizainam un papildu funkcionalitātei.

«Flexound HUMU» viedais spilvens

Šis nav tipisks bezvadu skaļrunis. Tas veidots kā spilvens, kurā iebūvēti skaļruņi, kas atskaņo izvēlēto audioierakstu, kā arī speciāla sistēma, kas liek spilvenam vibrēt, kad TV, planšetes vai viedtālruņa ekrānā notiekošajam fonā tiek izmantotas skaņas zemās frekvences jeb «basi». Šī funkcija lieti noder, skatoties asa sižeta filmas, kurās viss sprāgst pa labi un pa kreisi, jo tā visus specefektus var izbaudīt pamatīgāk.

Vienlīdz efektīvi šo viedo spilvenu var izmantot, lai atpūstos, – ieslēdz relaksējošu mūziku, iegrimsti spilvenā un izbaudi mirkli! Tādējādi «Flexound HUMU» spilvena priekšrocības īpaši novērtēs cilvēki, kuriem ir ļoti saspringts dienas ritms, vai tie, kas ir jaunu sajūtu meklējumos – kinomāni un melomāni!

Ar citām ierīcēm šo skaļruni var savienot, izmantojot «Bluetooth» vai 3,5 mm audiovadu.

«Bigben Lumin’us» bezvadu lampa

Šī lampa, kas vienlaikus pilda arī skaļruņa funkcijas, ir gan lielisks ballīšu sabiedrotais, gan arī stilīgs interjera aksesuārs. Vienkārši savieno skaļruni ar savu telefonu vai planšetdatoru, izmantojot «Bluetooth» vai īpaši šim nolūkam paredzētu vadu, un – diskotēka ar gaismas efektiem var sākties!

Katru «Bigben Lumin’us» funkciju – vienkrāsaina lampa, gaismas krāsu maiņa un mūzikas atskaņošana – var izmanot atsevišķi vai visas kopā. Turklāt ierīces komplektācijā iekļauta pults, ar kuras palīdzību var regulēt skaļumu, mainīt gaismas krāsu, spilgtumu un mirgošanas intensitāti.

«Samsung Level Box Slim» skaļrunis

Pateicoties kompaktajam izmēram, skaņas kvalitātei un mitrumizturībai, ko apliecina IPX7 sertifikāts, šis skaļrunis ir ideāls sabiedrotais ceļojumos!

Ierīces korpusā iebūvēta saliekama «kājiņa», kas ļauj to novietot tā, lai skaņas viļņi tiek raidīti nepieciešamajā virzienā. Tāpēc neatkarīgi no skaļruņa atrašanās vietas – plauktā, uz skapja vai pie lampas –, telpa vienmēr tikts maksimāli piepildīta ar skaņu.

Lai gan «Level Box Slim» ar citām viedierīcēm var savienot tikai ar «Bluetooth», tas starp konkurentiem izceļas ar jaudu (8W) – šajā skaļrunī bez uzlādes iespējams atskaņot līdz pat 30 stundām vidēji skaļas mūzikas. Vēl vairāk – šī ierīce vienlaikus pilda arī tā dēvētā brīvdabas lādētāja jeb «powerbank» funkcijas, tāpēc to var ērti izmantot viedtālruņa uzlādei.

«Celly Speakeralurg» skaļrunis

Neraugoties uz kompakto izmēru un šķietami nelielo jaudu (3W), šis skaļrunis ļauj izbaudīt jebkuru skaņu, tostarp savas iecienītākās mūzikas ritmus, labā kvalitātē.

Tas būs īpaši piemērots mobiliem cilvēkiem, kas novērtē praktiskus aksesuārus, kā arī bieži vada prezentācijas nelielām grupām, kurās nepieciešams pastiprināt citu ierīču, piemēram, datora, skaņu. Tiesa, izmantojot šo skaļruni brīvā dabā, piemēram, atskaņojot Līgo vakarā pie ugunskura vasaras saulgriežiem raksturīgākās dziesmas, ir vērts atcerēties, ka ierīce nav mitrumizturīga.

Ar citām viedierīcēm «Celly Speakeralurg» skaļruni var savienot, izmantojot «Bluetooth» vai 3.5 mm audio vadu.

«JBL Go» bezvadu skaļrunis

ASV audio elektronikas ražotājs JBL tiek uzskatīts par vienu bezvadu skaļruņu «premium» klases līderiem. Tādējādi «JBL Go», līdzīgi kā citu šī ražotāja skaļruņu, cena pilnībā attaisno sevi – lai gan ierīce nav mitrumizturīga, tai raksturīgs kompakts izmērs, kvalitatīva skaņa, kā arī estētiski pievilcīgs dizains ar plašu toņu izvēli.

Tehnoloģiju eksperti visā pasaulē slavē šā skaļruņa kvalitāti, jo, neraugoties uz nelielo jaudu (3W), tas nodrošina kvalitatīvu, tīru skanējumu. Vēl vairāk – «JBL Go bez pārtraukuma atskaņo mūziku līdz pat piecām stundām.

«Bluetooth» savienošanas poga ir iestrādāta skaļruņa korpusā līdzās navigācijas pogām, tāpēc to lietot ir ļoti ērti. Piemēram, ja brīdī, kad klausīsies mūziku, tev kāds zvanīs, zvana toni dzirdēsi skaļrunī un ar navigācijas pogu palīdzību varēsi atbildēt uz to, nemeklējot telefonu.

Lai gan bezvadu skaļruņu pamata funkcija ir viena – skaņas pastiprināšana, tie mēdz būt ļoti atšķirīgi, tāpēc pirms došanās uz veikalu nepieciešams apzināt savas vēlmes un vajadzības.

Nākamais solis – iepazīsties ar izvēlētās ierīces specifikāciju. Piemēram, frekvenču diapazona plašums nosaka skaņas kvalitāti – jo plašāks tas ir, jo labāk. «Bluetooth» standarts būtiski ietekmē savienojuma un audio pārraides kvalitāti, tāpēc tehnoloģiju eksperti iesaka izvēlēties skaļruņus, kuriem ir ceturtais vai augstāks standarts.

Tāpat, lai arī bezvadu skaļruņu pamatideja ir atskaņot audioierakstus bez standarta enerģijas padeves avotu – elektrības un bateriju - palīdzības, reizēm tā dēvētie vadi par ļaunu nenāk. Piemēram, ja ir vēlēšanās atskaņot mūziku no ierīces, kurai nav «Bluetooth» savienojuma iespēju (MP3 atskaņotājs, liela daļa televizoru u.tml.).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu