Huawei parāda, ka ar telefonu var bildēt kā ar profesionālu fotokameru

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Viedtālruņi mūsdienās kļuvuši par ko vairāk, kā tikai saziņas ierīci. Tagad lietotāji, izvēloties jaunu telefonu, galveno uzmanību pievērš tieši kameras kvalitātei. Bet vai viedtālruņa kamera var būt tik pat laba kā profesionālās spoguļkameras? Huawei kopā ar fotogrāfi Natāliju Berezinu mēģināja to noskaidrot.

Portreta režīms, tālummaiņas funkcija, melnbaltas fotogrāfijas, vājš apgaismojums un asuma dziļuma kadri – to visu fotogrāfe Natālija Berezina izmēģināja, uzņemot bildes dažādos apstākļos gan ar P20 Pro, gan ar spoguļkameru.

«Manā pieredzē šī bija pirmā reize, kad žurnāla fotosesijas bildes taisīju ar viedtālruņa kameru. Jāatzīst, ka sākumā tas šķita kā liels izaicinājums, taču rezultāts mani pārsteidza, jo bildes sanāca patiesi radošas, kvalitatīvas un tādas, ko var izmantot kā profesionālu darba rezultātu. Fotosesijas rezultātā mums izdevās panākt vienlīdz skaistus fotoattēlus kā ar profesionālo spoguļkameru, tā arī ar viedtālruni,» stāsta fotogrāfe Natālija Berezina.

«Visvairāk man patika viedtālruņa kameras iespējas fotografējot sarežģītos gaismas apstākļos, piemēram, ļoti saulainā vai zema apgaismojuma vidē, tāpat interesants šķita kameras portreta režīms, kur izpludinot fonu ar bokē efektu, iespējams panāk patiesi māksliniecisku rezultātu,» tupina Natālija Berezina.

Huawei P20 Pro viedtālrunī ir iestrādāta kamera ar līdz šim lielāko pikseļu skaitu tirgū piedāvāto viedtālruņu vidū. P20 Pro kameru konfigurācijā ir 40 megapikseļu RGB sensors, 20 megapikseļu melnbaltais sensors un 8 megapikseļu sensors ar telefoto lēcu. Tāpat tālrunim ir arī krāsu temperatūras sensors, kas nodrošina labāku krāsu attēlošanu. Visos šos fotogrāfijas sasniegumus nodrošina Huawei sadarbība ar Leica, kas ļāvusi piedāvāt tālruni ar trim kameras lēcām un integrētu mākslīgo intelektu. To novērtējuši arī DxOmark eksperti, novērtējot P20 Pro kā tālruni ar vislabāko kameru viedtālruņu tirgū.

Pa kreisi - foto, kas uzņemts ar fotokameru, pa labi - foto, kas uzņemts ar telefonu
Pa kreisi - foto, kas uzņemts ar fotokameru, pa labi - foto, kas uzņemts ar telefonu Foto: Publicitātes foto

Huawei P20 Pro kamera aprīkota ar jaunu Leica 3x telefoto lēcu, 5x Hybrid Zoom funkciju, kā arī īpaši jutīgu attēlu sensoru, lai spētu uzņemt bildes zema apgaismojuma apstākļos, nodrošinot gaismjutību līdz pat ISO 102 400.

Tikmēr Huawei P20 tālrunis ir aprīkots ar Leica divkāršo kameru, kura ietver 12 megapikseļu sensoru ar maksimālo pikseļu izmēru līdz pat 1.55 mikrometriem, kā arī 20 megapikseļu melnbalto sensoru.

Huawei P20 sērijas tālruņi atpazīst līdz pat 500 dažādiem fotografēšanas scenārijiem 19 dažādās kategorijās, kā arī spēj izvēlēties pareizos uzstādījumus vajadzīgajā brīdī, vienmēr nodrošinot profesionālas kvalitātes fotoattēlus.

Pa kreisi - foto, kas uzņemts ar fotokameru, pa labi - foto, kas uzņemts ar telefonu
Pa kreisi - foto, kas uzņemts ar fotokameru, pa labi - foto, kas uzņemts ar telefonu Foto: Publicitātes foto

Jāpiebilst, ka Huawei MI attēlu stabilizēšanas funkcija palīdz uzņemt lieliskus, naksnīgus foto pat bez statīva palīdzības. Jaunums Huawei P20 sērijas telefonos ir arī mākslīgā intelekta atbalstīta kompozīcijas funkcija, kas piedāvā viedus ieteikumus grupu bilžu un ainavu foto uzņemšanai.

Tāpat nav aizmirsts arī par selfiju piekritējiem. Papildus gan P20, gan P20 Pro viedtālruņi ir aprīkoti ar 24 megapikseļu priekšējo kameru, ar mākslīgā intelekta darbinātu skaistuma uzlabošanas funkciju un 3D portreta apgaismojumu, kā rezultātā tiek iegūtas skaistas pašbildes, panākts dabiska izskata ādas toņa uzlabojuma efekts, delikāti izceltas sejas kontūras un iespējami reālistiski 3D uzlabojumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu