Noslēdzas mūsdienu tehnoloģiju festivāls «HyperTown Riga»

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Šajā nedēļas nogalē izstāžu centru «Ķīpsala» bija pārņēmuši droni, roboti, lazertag spēles, simulatori, e-sprots un vēl neredzēts Kospleja jeb pasaules populārāko fantāzijas tēlu šovs – 26. un 27. maijā notika urbānās kultūras un eSporta festivāls «HyperTown Riga».

Ļaužu masas abās šīs nedēļas brīvdienās plūda uz festivāla teritoriju, lai uz savas ādas baudītu elpu aizraujošās izklaides un jaunākās paaudzes inovācijas. Festivāls «HyperTown Riga» piedāvāja neaizmirstamu pieredzi gan bērniem un jauniešiem, gan viņu vecākiem - apmeklētāji varēja kontrolēt un pat uzbūvēt robotu, uz jaudīga datora ar augstāko izšķirtspēju spēlēt savu iecienītāko videospēli, vadīt sacīkšu dronu, izmēģināt ar hidrauliku aprīkotu drifta un rallija simulatoru, kā arī mesties citos tikpat drosmīgos piedzīvojumos.

Tāpat starts tika dots pirmajām Baltijas eSporta līgas finālspēlēm, bet īpašu sajūsmu izpelnījās Kospleja šovs, kurā vairāk nekā 70 Baltijas valstu mākslinieki sacentās par krāšņāko tērpu un priekšnesumu. Kosplejs ir skatuves māksla, kuras dalībnieki paši rada tērpus, pārtopot par filmu, grāmatu vai videospēļu varoņiem, kā arī atdarina kādu ainu no šī tēla virtuālās dzīves.

«HyperTown Riga» ir divu dienu urbānās kultūras un eSporta festivāls, kas no 26. līdz 27. maijam Rīgā, izstāžu hallē Ķīpsala, pulcēja Baltijas izcilākās eSporta komandas, cosplay, grafiti, videospēļu izstrādes, strīminga un citus tik aktuālās moderno tehnoloģiju un izklaides jomas pārstāvjus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu