Tīņi masveidā pamet «Facebook»

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pasaulē populārākais sociālais tīkls «Facebook» turpina zaudēt savas pozīcijas jauniešu vidū – ASV jaunieši vecuma grupā no 13 līdz 17 gadiem masveidā pārstāj izmantot «Facebook», tā vietā dodot priekšroku citiem sociālajiem tīkliem, vēsta ASV raidsabiedrība CNN.

Saskaņā ar sabiedriskās domas izpētes centra «Pew Research Center» (PRC) veiktās aptaujas rezultātiem, šobrīd tikai 51% ASV iedzīvotāju vecumā no 13 līdz 17 gadiem lieto «Facebook», salīdzinot ar aptuveni 70% 2015.gadā.

Populārākais sociālais tīkls šajā vecuma grupā ir «YouTube» - to lieto 85% ASV jauniešu.

Otrais populārākais sociālais tīkls ir «Instagram» (lieto 72% jauniešu), bet trešo vietu ieņem «Snapchat» (69%).

«GBH Insights» tehnoloģiju pētniecības vadītājs Daniels Aivess pauž viedokli, ka uzņēmumam «Facebook» varētu būt svarīgāk, lai jaunieši turpina lietot «Facebook» piederošo «Instagram», nevis pašu «Facebook».

««Instagram» šo vecuma grupu ir piesaistījis daudz labāk par cerēto,» norāda eksperts.

Viņš uzsver, ka «Facebook» īstenotā «Instagram» pārņemšana uzskatāma par labāko pārņemšanas darījumu tehnoloģiju nozarē pēdējo 15 gadu laikā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu