NASA vadītājs ar korporācijām risina sarunas par SKS pārvaldīšanu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Nacionālās aeronautikas un kosmosa pārvaldes (NASA) vadītājs Džims Bridenstīns risina sarunas ar vairākām starptautiskām kompānijām par Starptautiskās kosmosa stacijas (SKS) ikdienas operāciju pārņemšanu tuvākajos gados, vēsta ASV mediji.

«Tagad mēs atrodas situācijā, kad ir cilvēki, kas var veikt Starptautiskās kosmosa stacijas komerciālo pārvaldi,» intervijā laikrakstam «Washington Post» pavēstīja Bridenstīns. «Es esmu runājis ar daudzām lielām korporācijām, kuras ir ieinteresētas iesaistīties tajā konsorcija ietvaros.»

Viņš neatklāja, ar kurām kompānijām runājis.

Baltais nams šogad paziņoja, ka līdz 2025.gadam izbeigs tiešu SKS finansēšanu. ASV ikgadējās investīcijas SKS ir no trim līdz četriem miljardiem dolāru.

SKS pašreiz kopīgiem spēkiem finansē ASV, Krievijas, Japānas un Eiropas kosmosa aģentūras.

SKS tika nogādāta kosmosā 1998.gadā. Staciju sākotnēji bija plānots izmantot tikai 15 gadus, taču vēlāk tika panākta vienošanās par tās darbības pagarināšanu līdz 2020.gadam un pēc tam līdz 2024.gadam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu