Lietotne «Tildes balss» šogad būs pieejama arī «iOS» operētājsistēmā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Programmatūras uzņēmuma «Tilde» mobilā lietotne «Tildes balss» šogad būs pieejama arī «iOS» operētājsistēmā, aģentūrai LETA sacīja «Tilde» valdes priekšsēdētājs Andrejs Vasiļjevs.

Lietotne «Tildes balss» integrē latviešu balss iespējas mobilajā tālrunī. «Tas ir balss sintēzes un balss atpazīšanas risinājums, lai, piemēram, varētu diktēt īsziņas tālrunī vai, braucot pie stūres, izvēlēties adresi mobilajā lietotnē «Waze», nenovēršoties no ceļa,» uzsvēra Vasiļjevs.

Viņš norādīja, ka kompānija pērn lietotni integrēja tālruņiem ar «Android» operētājsistēmu, bet patlaban strādā, lai integrētu lietotni arī «iOS» sistēmā, ar kuru darbojas «Apple» ražotie telefoni. «»Apple» grib kontrolēt savu vidi, līdz ar to normālās pieejas operētājsistēmai ir slēgtas un nākas veidot daudz sarežģītākus risinājumus, lai varētu to izdarīt. Taču šogad plānojam izlaist šo lietotni arī ar «iOS» operētājsistēmu aprīkotajiem telefoniem,» atzīmēja Vasiļjevs.

Vasiļjevs atzīmēja, ka cilvēki ātri apgūst jaunus paradumus, un rakstīt īsziņas ar balsi ir jauna lieta. «Daudzi lietotāji ir sapratuši, ka situācijās, kad rokas ir aizņemtas, ir ērti tekstu vienkārši iediktēt. Visbiežākais lietotnes izmantošanas veids ir īsāku tekstu rakstīšanai, tostarp daudzi izmanto to ziņu rakstīšanai lietotnēs «Whatsapp» un «Facebook messenger«. Arī rakstīšanai lietotnē «Waze» mūsu risinājums tiek bieži izmantots,» sacīja Vasiļjevs.

Jau ziņots, ka «Tilde» pērn strādāja ar 5,341 miljona eiro apgrozījumu, kas ir par 34,45% vairāk nekā iepriekšējā gadā, bet kompānijas peļņa pieauga 4,5 reizes un sasniedza 387 823 eiro.

«Tilde» reģistrēta 1991.gada septembrī, un tās pamatkapitāls ir 30 000 eiro. Kompānija vienādās daļās pieder valdes priekšsēdētājam Andrejam Vasiļjevam un valdes loceklim Uldim Dzenim.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu