Sāk sociālās reklāmas akciju par bērnu atkarību no tehnoloģiju riskiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija (VBTAI) projektā «SIC Latvia NetSafe» sāk sociālās reklāmas akciju par bērnu atkarību no tehnoloģiju riskiem, informēja Labklājības ministrijas pārstāve Ieva Bērziņa.

Pēc viņas paustā, īpašu aktualitāti šai akcijai piešķir tas, ka

datora atkarības nupat atzītas par psihisku saslimšanu.

Kā uzsver VBTAI Ģimeņu ar bērniem atbalsta departamenta direktore Amanda Vēja, bažas rada fakts, ka jau aizvien agrāk vecāki saviem bērniem ļauj izmantot viedierīces. «Ne vienmēr tas tiek darīts apzināti, ar mērķi attīstīt kādas no bērna prasmēm, bet gan lai vecāku ikdienu padarītu ērtāku un nodrošinātu bērnam «virtuālu aukli» - laiku, kurā bērns ir aizņemts un kluss,» atzīst Vēja.

Viņa norādīja, ka tādā veidā

bērns aizvien vairāk tiek pieradināts būt «krāsainajā un aizraujošajā interneta vidē», no kā ir grūti atteikties.

Vēja uzsver, ka šajā gadījumā ļoti svarīga ir vecāku izpratne par bērnam nepieciešamo aktivitāšu dažādību, aizstājot laiku mobilajā tālrunī ar laiku, ko veltīt citām aktivitātēm, lai mazinātu dažādus riskus, kas saistīti ar atkarības veidošanos un bērna socializēšanās problēmām.

Bērziņa informēja, ka gadījumā, ja vecāki vai bērna likumiskie pārstāvji jūt, ka rodas datoratkarības draudi, ieteicams zvanīt Bērnu un pusaudžu uzticības tālrunim 116111 un saņemt bezmaksas psiholoģisko palīdzību. Iespējams arī savu problēmu aprakstīt un sūtīt uz e-pastu «uzticibaspasts116111@bti.gov.lv».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu