Atklāj Latvijā pirmo telemedicīnas platformu «DoctorOnline»

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: play.google.com

Latvijā darbu sāk pirmā pašmāju telemedicīnas platforma «DoctorOnline», kas pacientiem – gan bērniem, gan pieaugušajiem - ļauj saņemt nepieciešamā medicīnas speciālista video - konsultācijas tiešsaistē sev ērtā laikā un vietā, izmantojot datoru vai viedierīci. Ērtākai jauninājuma izmantošanai viedtālrunī, patlaban jau pieejama «DoctorOnline» mobilā lietotne - gan Android, gan iOS lietotājiem.

Telemedicīna ir nozare, kas jau vairāku gadu garumā strauji attīstās visā pasaulē, un šādas platformas atklāšana ir būtisks solis uz nozares attīstību arī Latvijā. Analogi risinājumi jau tiek plaši izmantoti ārvalstīs, veicinot laicīgāku saslimstības gadījumu diagnostiku.

«DoctorOnline» vietnes darbības princips ir vienkāršs – ikviens interesents, piereģistrējoties platformā, var

pieteikties uz video konsultāciju sev ērtā laikā pie interesējoša speciālista, to uzreiz apmaksājot ar bankas karti.

Kā ierīce izmantojams pie interneta pieslēgts dators, viedtālrunis vai planšete, kam iebūvēta kamera, mikrofons un darbojas skaņas iekārtas. Ja nepieciešams, pacients pirms konsultācijas var pievienot arī attēlus – piemēram, analīžu rezultātus, kas efektivizēs konsultācijas norisi.

Visi pievienotie faili tiek uzglabāti, pielietojot jaunākos tehnoloģiskos sasniegumus, un atkarībā no pacienta vēlmes var tikt dzēsti uzreiz pēc konsultācijas.

«Patlaban daudzi pakalpojumi, ko vēl pirms pāris gadiem bijām raduši saņemt klātienē, ir ērti pieejami internetā. Digitalizācija skārusi arī medicīnas nozari.

Šīs neklātienes konsultācijas būs labākais risinājums situācijā, kad nav nepieciešama padziļinātāka pacienta izmeklēšana,

vai svarīgi konsultēties ar ārstu pēc izmeklēšanas. Ārzemēs analogi risinājumi jau ir pierādījuši efektivitāti, tostarp palielinot laicīgi diagnosticētu saslimstību skaitu, jo telemedicīnas instrumenti ļauj pacientam tūlītēji, ar interneta starpniecību, saņemt analīžu rezultātus un bez kavēšanās konsultēties ar ārstu,» stāsta «DoctorOnline» attīstības vadītāja Santa Banga.

Platformā jau patlaban pieejami dažādu medicīnas nozaru speciālisti, kas atlasāmi gan pēc specialitātes, gan vārda vai uzvārda. Ikviena mediķa profilā redzama specialitāte, darba stāžs un konsultācijai pieejamie laiki. Katram speciālistam, reģistrējoties platformā, ir jāpievieno ārsta sertifikāts, ko rūpīgi pārbauda vietnes administrācija, lai nodrošinātu, ka vietnē pieejami tikai sertificēti medicīnas speciālisti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu