«Tele2» pilnveido 4G infrastruktūru, uzbūvējot un atjaunojot 120 bāzes stacijas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Mobilo sakaru operators «Tele2» turpina pilnveidot mobilo tīklu un internetu, 2018. gada pirmajā pusgadā uzbūvējot 30 bāzes stacijas un 90 bāzes stacijām palielinot kapacitāti un mobilā interneta ātrumu. Kopumā investīcijas tīkla infrastruktūrā pirmajos sešos mēnešos sasniedz 4 miljonus eiro.

Visas 120 jaunizbūvētās un pilnveidotās bāzes stacijas tiek aprīkotas ar 4G+ vai 4G++ paaudzes tehnoloģiju, kas nodrošina

līdz pat trīs reizēm ātrāku mobilo internetu nekā 4G pārklājums.

»Mēs nepārtraukti strādājam pie tā, lai «Tele2» klienti varētu izbaudīt ātrāko internetu gan Rīgā, gan reģionos. Pēdējo divu gadu laikā «Tele2» ieņem pārliecinošas līdera pozīcijas – atbilstoši Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) datiem, mums ir ātrākais vidējais mobilā interneta lejupielādes ātrums Latvijā, teju 35,06 Mbit/s, un plašākais 4G pārklājums regulatora mērījumu vietās - pilsētās tam sasniedzot 100%. Pirmajā pusgadā esam paveikuši pusi no gada plānotā apjoma un turpināsim tikpat aktīvi darboties pie tīkla infrastruktūras pilnveidošanas arī nākamajos sešos mēnešos,» stāsta «Tele2» tehniskā direktore Līga Krūmiņa.

Jauno bāzes staciju būvniecībā un esošo kapacitātes palielināšanā «Tele2» vadās pēc rūpīgas esošās situācijas izpētes, iedzīvotāju ieteikumiem un ārējās vides attīstības. Tā pirmajos sešos mēnešos «Tele2» izbūvēja piecas bāzes stacijas Rīgā, tostarp vienu Mežaparkā, astoņas Rīgas reģionā un vēl 17 Zemgalē, Kurzemē un Latgalē.

Zemgales reģionā bāzes stacijas tika uzceltas Iecavā, Vienībā, Balticovo apkārtnē, Augstkalnē, Viskaļos, Īlē, Penkulē un Bērzos. Latgalē divas stacijas uzceltas Daugavpilī, viena stacija Rēzeknē, Vecslabadā, Izvaltā, Ilūkstē un Silenē. Savukārt Kurzemē mobilā tīkla un interneta pilnveidošanai bāzes stacijas uzceltas Zirās un Amjūdzē.

Kopumā 2018. gadā operators plāno investēt vairāk nekā 11 miljonus eiro uzņēmuma attīstībā un 60 4G+ bāzes staciju uzbūvēšanā. Turpinās arī 5G ieviešanas darbs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu