Telefons, kurš radīts, lai to nelietotu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.thelightphone.com

Sakaru pasauli strauji un pārliecinoši pārpludina viedtālruņi ar glāstāmiem skārienekrāniem, progresīvām fotografēšanas iespējām un citiem ikdienā vairāk vai mazāk noderīgiem labumiem.

Viedierīču lietderību apšaubīt būtu muļķīgi, tomēr dažbrīd šķiet, ka sabiedrība pārāk aizraujas ar košajiem ekrāniem un neredz, kas notiek apkārt. Par šo aspektu arī aizdomājies kāds jaunuzņēmums Ņujorkā (ASV) un radījis antiviedtālruni jeb ierīci, kam ir tikai divas funkcijas - zvanīšana un zvanu saņemšana.

Foto: www.thelightphone.com

Ar šo telefonu, kurš izmēra ziņā nav lielāks par bankas karti, īsziņas nosūtīt nevar, par Twitter plūsmas pāršķirstīšanu un fotografēšanu nemaz nerunājot.

«Šis telefons ir radīts, lai tiktu lietots tik maz, cik vien iespējams,» norāda tā izveidotāji uzņēmumā Light.

Viena no interesantākajām Light telefona īpašībām ir tā, ka lietotājs ierīci var lietot paralēli savam viedtālrunim ar to pašu numuru. Šim nolūkam tiek izmantota zvanu pāradresācijas funkcija.

Light Phone, kas gan maksā 150 ASV dolārus, tā lietotājam pēcāk izmaksā vēl 5$ mēnesī, jo darbojas neatkarīgi no pastāvīgā pieslēguma un tiek piegādāts ar atsevišķu SIM karti.

Foto: www.thelightphone.com

Mēneša maksā Light gan ietvēruši arī samaksu par telefona programmatūras platformas lietošanu, tiesa gan, telefons iegādājams arī atbloķētā veidā, tikai tad pircējam pašam jāsagādā atbilstoša SIM karte.

Būtiski piebilst, ka Light Phone darbojas tikai 2G GSM tīklā, kas pasaulē pamazām tiek likvidēts un tādās valstīs kā Austrālija, Singapūra, Dienvidkoreja vairs nestrādā.

Šobrīd Light Phone, ja tiek pasūtīts uzņēmuma mājas lapā, pieejams divās krāsās - baltā un melnā.

2G GSM tīkla pārklājums

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu