Pasaulē mazākais 4G viedtālrunis

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video

Šanhajā, Ķīnā bāzēta kompānija Unihertz patlaban izstrādā viedierīci, ko paši dēvē par pasaulē mazāko telefonu, kas atbalsta 4G datu pārraidi un piedevām jau ražotnē tiek apgādāts ar jaunāko Android 7.0 Nougat operētājsistēmu.

Telefona Unihertz Jelly izstrādātāji norāda, ka šī ierīce primāri ir domāta kā rezerves telefons situācijām, kad lielais pamata telefons var kļūt apgrūtinošs. Nu, piemēram, dodoties rīta skrējienā, ērtāk ir līdzi paņemt mazu telefoniņu nekā viedtālruni ar 5 vai 6 collu ekrānu.

Jelly patiesi ir mazs, taču pilda visas funkcijas, kas no viedtālruņa tiek gaidītas. Telefona ekrāna izmērs ir 2,45 collas, bet izšķirtspēja - 240×432 pikseļi. Kā redzams demonstrācijas video, pat tik mazā ekrānā ir iespējams rakstīt īsziņas un skatīties video.

Telefona darbību nodrošina 1,1 GHz četru kodolu procesors un 1 GB operatīvā atmiņa. Sadzirdot bažas, ka ar 1 GB operatīvo atmiņu un šādam telefonam iebūvēto 8 GB datu glabātuvi varētu būt par maz, Unihertz dizaineri un inženieri ir sagatavojuši ar Jelly Pro viedtālruni ar 2 GB RAM un 16 GB ROM atmiņu. Piedevām viedtālrunim ir microSD kartes ligzda, kas dod iespēju datu krātuvi palielināt vēl par 256 GB.

Šāda iespēja var noderēt, ja plānots daudz lietot kādu no abām kamerām (8 Mpix galveno vai 2 Mpix priekšējo).

Neatkarīgi no versijas Jelly viedtālruņiem ir izņemama 950 mAh baterija, ar kuras pilnu uzlādi pietiekot, lai telefons darbotos caurmērā trīs dienas. Gaidīšanas režīmā ar lādiņu pietiekot, lai telefons neizslēgtos nedēļu.

Telefons, kas nodrošina visas funkcijas, tikai miniatūrā korpusā, ir piesaistījis krietnu interesentu pulku, jo nepieciešamo 30 000 ASV dolāru vietā pūļa finansēšanas vietnē Kickstarter ir savākts jau vairāk nekā pusmiljons dolāru.

Unihertz Jelly cena noteikta 79 ASV dolāru apmērā, un tā piegādes sāksies šovasar.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu