Google nāk klajā ar jauniem tālruņiem un viedskaļruņiem

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

ASV kompānija «Google» trešdien nāca klajā ar jauniem tālruņiem, viedskaļruņiem un citām ierīcēm ar mākslīgā intelekta iezīmēm, mēģinot uzlabot savas pozīcijas konkurencē ar firmām «Amazon» un «Apple».

Trešdien prezentētajiem «Google» otrās paaudzes tālruņiem «Pixel» ir lielāki un spožāki ekrāni, kas aizņem lielāku daļu no tālruņa priekšējās virsmas. Šādas pārmaiņas arī «Apple» veic savā tālrunī «iPhoneX», kuru paredzēts izlaist nākamajā mēnesī.

Gan 6 collu «Pixel XL», gan 5 collu «Pixel» vairs nav austiņu pieslēgvietas (headphone jack), kādas kopš pērnā gada vairs nav arī «Apple» viedtālrunim «iPhone7».

«Google» arī uzlabojusi «Pixel» kameru un apgalvo, ka ar to varēs uzņemt labākas fotogrāfijas nekā ar «iPhone».

Mazākā tālruņa «Pixel» cena būs 650 ASV dolāri, tātad tas būs par 50 dolāriem lētāks nekā «iPhone 8». «Pixel XL» varēs iegādāties par 850 dolāriem, tātad par 50 dolāriem dārgāk nekā «iPhone 8 Plus». «iPhone X» cena ir, sākot no 1000 dolāriem.

«Google» arī paziņoja par jaunām bezvadu austiņām «Pixel Buds», kas ne vien translē telefona skaņu, bet arī spēj pārtulkot runātu tekstu reālā laikā, izmantojot jaunajos «Pixel» iebūvētu tulkošanas programmatūru. Šī iespēja būs nodrošināta arī pērnā gada «Pixel» modeļu atjauninājumā.

«Google» trešdien prezentētais viedskaļrunis «Home Mini» ir pogas lieluma skaļrunis, kas pārklāts ar audumu. Tajā ir tās pašas iespējas, kas tika nodrošinātas cilindriskā skaļrunī, kuru «Google» pērn izlaida kā atbildi uz «Amazon» skaļruni «Echo».

«Home Mini» maksās 50 dolārus, tātad apmēram tikpat, cik «Amazon» mazākais skaļrunis «Echo Dot». Standarta «Google Home» skaļruni maksā 130 dolārus. Pagājušajā nedēļā «Amazon» paziņoja par nākamās paaudzes skaļruni «Echo», kas maksās 100 dolārus, bet «Google» nolēma nepieskaņoties šai cenai.

«Google Home Max» ir taisnstūrveida skaļrunis ar lielisku akustiku mūzikas spēlēšanai, kas savā ziņā līdzinās «Apple» produktam «HomePod».

«Google» sola, ka «Home Max» apgūs lietotāja muzikālo gaumi, lai varētu kļūt par digitālu dīdžeju un automātiski izvēlēties lietotājam tīkamās melodijas.

«Home Max» tiks pārdots par 400 dolāriem, kas ir par apmēram 50 dolāriem dārgāk nekā «HomePod».

Ar balsi aktivizēts digitālais asistents kalpos par «smadzenēm» visiem skaļruņiem.

«Google» arī nāca klajā ar bezroku kameru «Google Clips», kas automātiski uzņems fotogrāfijas un video cilvēkiem, kuri vēlas fiksēt neaizmirstamus brīžus kopā ar ģimeni, draugiem vai mājdzīvniekiem. Šo nelielo kvadrātisko ierīci var piestiprināt stacionāram objektam, lai tā fotografētu vai filmētu visu tās skata diapazonā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu