Radīta mobilā lietotne cilvēku alerģijas prognozēšanai

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Caro/ScanPix

Latvijas Universitātes (LU) pētnieki sadarbībā ar partneriem Eiropā izstrādājuši lietotni «Pasyfo», kas lietotājam ļauj saņemt individuālas prognozes par iespējamiem simptomiem, lai izvairītos no smagām alerģijām, informēja LU Ģeogrāfijas un zemes zinātņu fakultātes pētniece Olga Ritenberga.

Lai saņemtu personalizēto simptomu prognozi, lietotājam būs jāreģistrējas lietotnes sadaļā «Putekšņu dienasgrāmata», kurā

katru dienu būs jāievada informācija par savu pašsajūtu,

kā arī lietotāja atrašanās vietu, gaisa kvalitāti un meteoroloģiskajiem datiem. Trešajā dienā lietotājs sāks saņemt prognozes par sava organisma iespējamo reakciju.

Kā uzsver gan Pasaules veselības organizācija, gan Eiropas Alergoloģijas un klīniskās imunoloģijas akadēmija, ir vērojama pieaugoša tendence putekšņu un sporu ietekmē uz cilvēku veselību - pašlaik tie ietekmē ap 30% Eiropas iedzīvotāju. Minētā ietekme izpaužas kā polinoze un siena drudzis, kas vēlāk var novest pie astmas.

Bezmaksas lietotni būs iespējams lejupielādēt «Google Play» un «iTunes» lietotņu platformās.

Tā veidota Latvijas un Lietuvas teritorijām un pieejama četrās valodās - latviešu, lietuviešu, krievu un angļu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu