«App Store» lietotāji aplikāciju iegādei vidēji mēnesī tērē 11,3 eiro, savukārt «Google Play» - 9,6 eiro

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SASCHA STEINBACH / EPA

«App Store» lietotāju vidējais mēneša rēķins par aplikāciju iegādi veido 11,3 eiro, savukārt «Google Play» - 9,6 eiro, aģentūru LETA informēja telekomunikācijas uzņēmumā «Tele2».

Kompānijā atzīmēja, ka «Tele2» klienti pagājušā gada nogalē un 2018.gada pirmajos mēnešos sākuši vairāk tērēt aplikāciju iegādei, izvēloties iztērēto summu iekļaut mobilo sakaru operatora «Tele2» ikmēneša rēķinā.

«Esam izveidojuši veiksmīgu sadarbību ar «Apple» un «Google», kas mūsu klientiem ļauj taupīt laiku un būt drošiem par maksājumu kartes datu drošību. Klientam vairs nevajag pievienot savu bankas karti šīm lietotnēm un uzreiz veikt maksājumu par iegādātajām aplikācijām,» sacīja «Tele2» komercdirektors Raivo Rosts.

Viņš papildināja, ka mainot iestatījumus, par iegādātajām aplikācijām var ērti samaksāt kopā ar mobilo sakaru pakalpojuma rēķinu.

Maksimālā summa, par kuru «Tele2» klients var iepirkties «App Store» vai «Google Play», ir 50 eiro, savukārt viens pirkums nedrīkst pārsniegt 30 eiro.

«Pārsteidzoši, ka pēdējā gada laikā starp «App Store» un «Google Play» pirktākajām aplikācijām vairs nav tikai spēles. Latvijas iedzīvotāji biežāk iegādājas saturu - mūziku, iespēju skatīties video un seriālus, lasīt grāmatas, bilžu un dizaina izstrādi, kā arī iepazīšanās aplikācijas,» piebilda Rosts.

Telekomunikācijas uzņēmuma SIA «Tele2» apgrozījums pagājušajā gadā sasniedza 119,6 miljonus eiro, kas ir par 13,7% vairāk nekā iepriekšējā gadā.

«Tele2» dibināts 1997.gadā un pilnībā pieder Zviedrijā reģistrētajam uzņēmumam «Tele2 Sverige Aktiebolag».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu