ES apstiprina viedtālruni, kurā amatpersonas droši varēs apspriest pat valsts noslēpumu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Eiropas Savienība (ES) apstiprinājusi šifrēto viedtālruni Sectra Tiger/R darbam ar informāciju, kas atbilst drošības līmenim «dienesta vajadzībām».* Šī Samsung un Sectra radītā ierīce nodrošina ES amatpersonas ar modernu mobilo platformu, kas ļauj viegli un droši piekļūt konfidenciālai informācijai, neradot datu noplūdes risku.

«ES apstiprinājums nozīmē, ka mūsu radītā tehnoloģija spēj apturēt pat visprasmīgāk veiktos noklausīšanās un uzlaušanas mēģinājumus,» saka Sectra Communications prezidents Simo Pikalisto (Simo Pykälistö). «Laikmetā, kad teju ikviens saziņai izmanto viedtālruni, datu drošība un tās apdraudējumi kļūst arvien aktuālāks temats, tādēļ esam izstrādājuši uzticamu risinājumu – vienu no drošākajām mobilajām sistēmām, kas mūsdienās pieejama.»

Sectra Tiger/R izstrādāts sadarbībā ar Nīderlandes Valsts komunikācijas drošības aģentūru, kas tāpat kā NATO un nu arī ES to apstiprinājusi darbam ar informāciju dienesta vajadzībām.

Sectra Tiger/R ir izstrādāts uz Samsung Knox platformas. Augsta līmeņa drošības platformas apvienojums ar Sectra šifrēšanas tehnoloģiju nodrošina viedtālruņa piemērotību dienesta vajadzībām. Ņemot vērā šo stratēģisko sadarbību,

Sectra Tiger/R var instalēt jaunākajos Samsung viedtālruņu un planšetdatoru modeļos bez nepieciešamības veikt ierīces pielāgošanu.

«Drošība ir viena no galvenajām valsts organizāciju prioritātēm, izvēloties mobilās tehnoloģijas,» saka Nīls Barklajs (Neil Barclay), Samsung Europe vecākais menedžeris. «Sadarbībā ar Sectra esam radījuši unikālu specializētu platformu, ar ko var droši pārvaldīt un aizsargāt sensitīvu un konfidenciālu informāciju.»

Par Sectra Tiger/R

Sectra Tiger/R var instalēt mobilajās ierīcēs, piemēram, planšetdatoros un viedtālruņos, padarot tos par efektīvu un drošu saziņas līdzekli. Šis risinājums ir piemērots ne tikai šifrētiem balss un teksta ziņojumiem, bet arī e-pastam, kalendāram un citām lietotnēm, jo datu plūsmu aizsargā Sectra mobilajām ierīcēm pielāgots virtuālais privātais tīkls (VPN).

Sectra Tiger/R ļauj tā lietotāja organizācijai noteikt šo ierīču lietošanas politiku, lai rastu līdzsvaru starp drošību un ērtu lietošanu. Turklāt, izmantojot Sectra Tiger/R, var veikt zvanus uz Sectra Tiger risinājumiem, kas apstiprināti vēl augstākai drošības pakāpei – datiem, kas atzīti par slepeniem.**

* Ar drošības pakāpes klasifikāciju «dienesta vajadzībām» (RESTREINT UE/EU RESTRICTED) apzīmē informāciju, kura, nonākot nepareizajās rokās, varētu apdraudēt valsts drošību.
** SECRET UE

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu