Pētījums: Baltmaize nav neveselīga (26)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pretēji daudzus gadus popularizētam uzskatam - baltmaize nav neveselīgs uztura produkts, norāda britu pētnieki, kas analizējuši parastas baltmaizes saturu.

Veselīga dzīves veida piekritēji un televīzijas uztura speciālisti ir «demonizējuši» baltmaizi, apgalvojot, ka baltmaize izraisa gāzu veidošanos zarnu traktā, veicina alerģijas un svara pieaugumu.

Taču Lielbritānijas Uztura fonda ekspertu veiktā pētījumā secināts, ka parasta baltmaize ir ne tikai noderīgs enerģijas avots, bet arī satur svarīgus vitamīnus un minerālvielas,

«Medicīnas profesionāļiem ir jākliedē šādi mīti. Maize ir svarīgs uztura produkts,» norādīja zinātniece doktore Aine O'Konora.

Neskatoties uz maizes patēriņa krišanos, Lielbritānijai ir lielākā aptaukošanās problēma Eiropā, kas liecina, ka maize pie tā nav vainojama, sacīja O'Konora.

Turklāt nebūt nav pieaugusi alerģijas no kviešu lipekļa jeb glutēna izplatības, kaut arī daudzi cilvēki, saklausoties stāstus par maizi, nepareizi uzskata, ka viņiem ir glutēna nepanesamība.

Komentāri (26)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu