Endeavour ceļš uz muzeju - «time lapse» video (5)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš

Kosmosa kuģis Endeavour, kam savulaik bija nepieciešamas vien dažas minūtes, lai nokļūtu kosmosā, un pēc tam apmēram pusotra stunda, lai mūsu planētai apriņķotu vienu reizi, uz zemes ir ļoti gauss transporta līdzeklis.

Endeavour pagājušajā nedēļā veica savu pēdējo ceļojumu no Losandželosas lidostas uz Kalifornijas Zinātņu centru, kur tas tiks izstādīts publiskai apskatei. Ceļš, kas bija jānobrauc 80 tonnas smagajam lidaparātam un 52 tonnas smagajai platformai, uz kā tas atradās, nebija tāls - vien 20 kilometri -, tomēr tā veikšanai bija nepieciešama gandrīz vesela diena.

Tā tikai šķiet - kas tur sarežģīts, taču patiesībā Endeavour pēdējais ceļojums tika plānots vairākus mēnešus, tika nojauktas ceļa zīmes, luksofori, nācās nozāģēt arī vairākus kokus, lai lielgabarīta kravu platforma ar atspoļkuģi varētu izgrozīties pa Losandželosas pievārtes ielām.

Lai arī komplicēts, pēdējais brauciens bija sekmīgs un Endeavour ir nogādāts Kalifornijas Zinātņu centrā, kur 2017.gadā tiks novietots vertikāli speciāli būvētā paviljonā.

Kā izskatījās kosmosā 25 reizes bijušā lidaparāta pēdējais brauciens, var redzēt zemāk pievienotajā «time lapse» tehnoloģijā veidotajā video.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu