Pirmais kosmosa tūrists plāno misiju uz Marsu (47)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pasaulē pirmais kosmosa tūrists ASV multimiljonārs Deniss Tito trešdien paziņoja, ka plāno nosūtīt kosmosa kuģi ar diviem cilvēkiem uz Marsu un atpakaļ privāti finansētā misijā.

Tito bezpeļņas organizācija «Inspiration Mars Foundation» plāno sākt šo misiju 2018.gada janvārī. Tito paziņoja, ka šī misija ilgs 501 dienu, bet tai vēl jāatrod finansējums.

Kosmosa kuģis aizlidos līdz Marsa apkārtnei un tad dosies atpakaļ, nenolaižoties uz šīs planētas un pat neieejot tās orbītā.

«Inspiration Mars Foundation» veikts pētījums liecina, ka šāda misija ir īstenojama, izmantojot pastāvošo tehnoloģiju. Domājams, ka tā izmaksās no viena līdz diviem miljardiem ASV dolāru (no 533 miljoniem līdz 1,07 miljardiem latu).

ASV Nacionālā aeronautikas un kosmosa pārvalde (NASA) plāno nosūtīt pilotētu kosmosa kuģi uz Marsu šī gadsimta trīsdesmitajos gados, bet pirms tam šādās misijās sūtīt robotus.

Tito 2001.gadā kļuva par pirmo kosmosa tūristu, ar Krievijas kosmosa kuģi «Sojuz» aizlidojot uz Starptautisko kosmosa staciju (SKS), kur viņš pavadīja sešas dienas.

Komentāri (47)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu