Latvietis pieteicies vienvirziena ekspedīcijai uz Marsu (112)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš

Nīderlandiešu misijā «Mars One» vienvirziena ceļojumam uz Marsu pieteicies arī kāds 33 gadus vecs latvietis, vēsta raidījums «Bez tabu».

Jāiztur milzu konkurence

Ekspedīcijai uz Marsu viņš pieteicies, jo esot apnikusi dzīve uz Zemes. Puisim gan būs jāiztur milzu konkurence, jo misijai pieteikušies jau 100 000 brīvprātīgo no vairāk nekā 100 valstīm.

Jau vēstīts, ka misijas «Mars One» aktīvisti vēlas sarīkot pirmo kolonizatoru ekspedīciju uz Marsu. Pirmajā komandā uz Marsa izveidot pirmo kolonizatoru apmetni došoties četri cilvēki.

Cilvēku kopienu uz Sarkanās planētas grasās veidot pakāpeniski, to papildinot reizi divos gados. Tāpēc tiek meklēti brīvprātīgie pirmajam

reisam, kas plānots 2023.gadā, jo sagatavošanās process ilgs septiņus gadus.

Pretendentiem jābūt labā fiziskā formā, vecumā no 18 līdz 40 gadiem.

«Es domāju, ka tā ir ideālistiska misija. Tas ir kas tāds, kas patiešām var izmainīt Zemi. Atcerieties, kas notika, kad uz Mēness pirmo reizi izkāpa astronauti. Tas mainīja pasauli,» domā misijas «Mars One» dibinātājs Bass Lansdorps.

Kosmosā ceļot gribētājiem gan jāapzinās, ka pieejamo tehnoloģiju dēļ atpakaļceļa no Marsa nebūs.

«Jebkurš liels solis, ko jūs gatavojaties spert, nozīmē risku, un šī misija nebūs citāda. Sūtot cilvēkus uz Marsu, būs riski. Mēs izvēlēsimies pretendentus, un viņiem būs jāizsver, riskēt vai ne, lai viņu sapnis piepildītos,» skaidro Lansdrops.
Ar katru kosmosa kuģi ceļā dosies divi vīrieši un divas sievietes, taču auglības testi netiks veikti.

Pašiem kandidātiem būs jāpieņem lēmums, vai viņi vēlas uz Marsa radīt pēcnācējus vai ne.


Misionāriem dzīvošanai piemērotu vidi uz Marsa būs jau sagatavojuši pirms tam nosūtītie roboti.

Šā projekta izdevumi varētu sasniegt 6 miljardus dolāru

Mājokļi tiks aprīkoti arī ar komunikāciju iekārtām, lai ieceļotāji varētu sazināties ar savām ģimenēm uz Zemes, kuras no misijas turpmāk saņems finansiālu atbalstu.
Šā projekta izdevumi varētu sasniegt 6 miljardus dolāru. Un šīs naudas savākšanā iesaistīsies arī potenciālie kandidāti, samaksājot pieteikuma maksu 38 dolāru apmērā.

Komentāri (112)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu