Hartas parakstīšana ar EKA atlikta līdz nākamajam gadam (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Eiropas Kosmosa aģentūras (EKA) Eiropas Sadarbības valsts plāna (ESVP) hartas parakstīšana atlikta līdz nākamajam gadam.

Ministru kabinets šodien atbalstījis noteikumu par vienošanos par Latvijas valdības un Eiropas Kosmosa aģentūras līguma par sadarbību kosmosa jomā miermīlīgiem mērķiem darbības izpildes termiņa pagarināšanu.

Valdība un EKA vienojās, ka Sadarbības valsts plāna hartas parakstīšanas termiņš tiek pārcelts no šī gada 14.marta uz 2015.gada janvāri.

Lai nodrošinātu ESVP hartas parakstīšanas pārcelšanu, nepieciešams veikt grozījumus gan ESV līgumā, gan noslēgtajā Latvijas Republikas valdības un Eiropas Kosmosa aģentūras līgumā par sadarbību kosmosa jomā miermīlīgiem mērķiem, kurš zaudēs spēku šī gada 23.jūlijā un uz kā pamata tika slēgts ESV līgums.

Jautājums par papildu finansējuma, kas nepieciešams Eiropas Kosmosa aģentūras Eiropas sadarbības valsts līgumā minēto saistību izpildei, izskatāms Ministru kabinetā kopā ar visu ministriju un citu centrālo valsts iestāžu jauno politikas iniciatīvu pieprasījumiem.

LETA jau ziņoja, ka, neskatoties uz neskaidrību par finansējuma piešķiršanas iespējām, Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija konceptuāli atbalstīja Latvijas valdības un Eiropas Kosmosa aģentūras Eiropas sadarbības valsts līguma virzīšanu ratifikācijai Saeimā.

Lai gan līgums par Eiropas sadarbības valsts līgumu ar Eiropas Kosmosa aģentūru parakstīts jau pagājušajā gadā, nav bijis finansējuma, lai varētu virzīt līgumu ratificēšanai Saeimā. 2013.gadā finansējums tika pieprasīts kā jauna politiskā iniciatīva, bet prasījums netika atbalstīts.

Pastāvot bažas, ka līdzekļu varētu nebūt arī šogad.

Sadarbības līgums nosaka ikgadējo iemaksu 1,4 miljonu eiro vērtībā, no kuriem projektu finansējumu veidā atpakaļ valstī ieplūstu 93% no šīs summas.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu