Opportunity uzstādījis ārpus Zemes nobraukta attāluma rekordu (5)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV Nacionālās Aeronautikas un kosmosa pārvaldes (NASA) Marsa izpētes pašgājējs robots «Opportunity» pa Marsa virsmu nobraucis lielāku attālumu nekā jebkāds cits cilvēka radīts pašgājējs uz ārpuszemes debesu ķermeņa.

Kopš ierašanās uz Marsa 2004.gadā «Opportunity» nobraucis 40 kilometrus, pārspējot iepriekšējo rekordu, kas piederēja 1973.gadā uz Mēnesi nogādātajam PSRS pašgājējam «Lunohod-2».

««Opportunity» ir nobraucis tālāk nekā jebkāds cits transportlīdzeklis ar riteņiem uz citas pasaules,» sacīja Marsa izpētes pašgājēju robotu projekta vadītājs Džons Kallass. «Tas ir tik izcili, ņemot vērā, ka «Opportunity» bija paredzēts nobraukt vienu kilometru un tas netika izstrādāts attālumiem.»

NASA paziņoja, ka PSRS robots «Lunohod-2» uz Mēness nosēdās 1973.gada 15.janvārī un mazāk nekā piecos mēnešos nobrauca 39 kilometrus.

Marsa pašgājēja Curiosity pēdas uz Marsa
Marsa pašgājēja Curiosity pēdas uz Marsa Foto: Reuters/ScanPix
Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu