Tiks palaisti divi jauni ES satelīti (6)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ESA

Eiropas Savienības (ES) satelītnavigācijas programmas «Galileo» programmas izpildes laikā šodien kosmosā tiks palaisti divi satelīti, paziņojusi Eiropas Komisija (EK).

Satelītu palaišana ir būtisks «Galileo» posms ceļā uz pilnvērtīgi funkcionējošu tīri eiropeisku satelītnavigācijas sistēmu, uzskata EK, skaidrojot, ka satelīti ir pirmie jaunā sērijā, kas pilnībā pieder ES.

Foto: ESA

«Šo satelītu palaišana iezīmē «Galileo» sākotnējo operatīvo fāzi. Tas dod jaunu impulsu «Galileo» programmai, Eiropas mēroga projektam, kurā ES valstu resursi tiek likti lietā, lai, cik vien iespējams, palielinātu ES pilsoņu ieguvumu. Tā kā «Galileo» izmantotas visprogresīvākās tehnoloģijas un piedāvāti lietojumi, kuru ekonomiskais potenciāls ir milzīgs, tā atbalsta ES mērķus izaugsmes un konkurētspējas jomā. Esmu gandarīts arī paziņot, ka ES, sākot ar 2015.gadu, varēs izmantot Eiropas palaišanas sistēmu «Ariane 5«. Runa ir par jaunu līgumu 500 miljonu eiro vērtībā ES kosmosa nozarei,» sacīja ES rūpniecības un uzņēmējdarbības komisārs Nelli Feroči.

Plānots, ka satelīti nodrošinās papildu precizitāti dažādos ražojumos, ļaujot autotransporta un dzelzceļa transporta sistēmām kļūt drošākām.

Foto: ESA

Kopš 2011.gada programmas tā dēvētajā orbītā notiekošās validēšanas fāzē tika palaisti četri «Galileo» satelīti, un 2013.gada martā bija iespējams iegūt pirmos autonomos pozicionēšanas datus, kuru pamatā bija tikai «Galileo» signāli.

Divu jauno satelītu palaišana notiks plkst.14.31 pēc Viduseiropas laika Eiropas kosmodromā, kas atrodas netālu no Kuru, Francijas Gviānā.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu