Noskaties: 4K kvalitātes «time lapse» video no SKS (29)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no YouTube video

Starptautiskajā kosmosa stacijā dzīvojošie un strādājošie astronauti savu ikdienu aizvada pēc stingra grafika. Tomēr brīvajos brīžos starp zinātniskajiem eksperimentiem, obligātajām fiziskajām nodarbībām, stacijas uzkopšanas darbiem, ēšanas un higiēnas procedūrām viņiem atliek laika arī citām aktivitātēm.

Piemēram, Eiropas Kosmosa aģentūras pārstāvis kosmiskajā stacijā, Aleksandrs Gersts ir aktīvs planētas un tai tuvā kosmosa vērotājs. Un viņš ar redzēto ļoti labprāt padalās savā Twitter kontā @Astro_Alex. Tajā vācu zinātnieks uz Zemes palikušo uzmanībai regulāri publicē attēlus, kas uzņemti dažādos planētas reģionos.

Bet ar vienu bildi nevar pateikt tik daudz, cik spēj video, tādēļ Eiropas Kosmosa aģentūras speciālisti, izmantojot Gersta uzņemtu 4256 x 2832 pikseļu izmēra fotogrāfiju sekvences, ir izveidojuši Ultra HD jeb 4K izšķirtspējas (3840 x 2160 pikseļi) «time lapse» video.

Fotogrāfijas tika uzņemtas ar sekundes intervālu, bet video tiek atskaņots ar 25 kadriem sekundē, tādējādi notikumi tajā ir 25 reizes ātrāki, nekā tos kosmosa stacijā piedzīvo Gersts un viņa kolēģi.

Komentāri (29)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu