Boeing un SpaceX būvēs kosmosa kuģus astronautu vešanai uz SKS (4)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV kompānijas «Boeing» un «SpaceX» būvēs nākamās paaudzes kosmosa kuģus, kuri aizvedīs amerikāņu astronautus uz Starptautisko kosmosa staciju (SKS), otrdien paziņoja ASV Nacionālā aeronautikas un kosmosa pārvalde (NASA).

6,8 miljardus ASV dolāru (5,25 miljardus eiro) vērtais kontrakts, par kuru paziņoja NASA vadītājs Čārlzs Boldens, ļaus ASV izstrādāt savus apkalpes transporta kuģus, kuri no 2017.gada spēs nogādāt astronautus uz SKS.

Ar šo kontraktu tiks atjaunota ASV spēja nosūtīt cilvēkus uz SKS pēc ASV daudzkārt izmantojamo kosmosa kuģu (atspoļkuģu) programmas pārtraukšanas 2011.gadā. Pašlaik astronauti tiek vesti uz SKS un atpakaļ ar Krievijas kosmosa kuģiem «Sojuz», un NASA tas izmaksā 70 miljonus dolāru (54 miljonus eiro) par katru transportēto astronautu.

«Boeing» būvēs kosmosa kuģus «Crew Space Transportation-100» (CST-100), kas paredzēti līdz septiņu astronautu nogādāšanai uz SKS, kura riņķo ap Zemi.

«SpaceX» ir izstrādājusi kosmosa kuģus «Dragon V2», kas arī spēs nogādāt līdz septiņiem astronautiem uz SKS.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu