Krievijas kosmosa kuģis atved uz SKS jaunus apkalpes locekļus (6)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Krievijas kosmosa kuģis «Sojuz-TMA 14M» piektdienas naktī startēja no Baikonuras kosmodroma Kazahstānā un aizveda uz Starptautisko kosmosa staciju (SKS) divus Krievijas kosmonautus un vienu ASV astronautu, paziņoja Krievijas Lidojumu vadības centrs un aģentūra «Roskosmos».

Kuģa starts notika pulksten 0.25 pēc Maskavas laika (23.25 ceturtdien pēc Latvijas laika), bet savienošanās ar SKS notika pulksten 6.11 pēc Maskavas laika (5.11 pēc Latvijas laika). Ar to SKS ieradās Krievijas kosmonauti Aleksandrs Samokutjajevs un Jeļena Serova un ASV Nacionālās aeronautikas un kosmosa pārvaldes (NASA) astronauts Barijs Vilmors.

38 gadus vecā Serova ir ceturtā Krievijas sieviete, kas devusies kosmosā, un pirmā 17 gadu laikā. Viņa ir arī pirmā sieviete no Krievijas, kas ieradusies SKS. Pirms viņas no Padomju Savienības un Krievijas kosmosa lidojumos devās Valentīna Tereškova 1963.gadā, Svetlana Savicka 1982. un 1984.gadā un Jeļena Kondakova 1994. un 1997.gadā.

Jaunie SKS apkalpes locekļi pavadīs kosmosā 169 dienas. Viņi papildināja līdzšinējo SKS apkalpi, kurā ir Krievijas kosmonauts un SKS komandieris Maksims Surajevs, NASA astronauts Rīds Vaizmens un Eiropas Kosmosa aģentūras (ESA) kosmonauts Aleksandrs Gersts no Vācijas.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu