Zinātnieku naktī iepazīst kristālus (14)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Piektdienas vakarā vienlaikus astoņās pilsētās - Rīgā, Salaspilī, Jelgavā, Daugavpilī, Rēzeknē, Ventspilī, Valmierā un Liepājā - notika ikgadējais Zinātnieku nakts pasākums par tēmu «Kristāli», liecina Latvijas Zinātņu akadēmijas (LZA) mājaslapā esošā informācija.

Šogad Zinātnieku nakts aktivitātes Latvijā tematiski ir saistītas ar kristālu tematiku, dodot ieskatu kristālu daudzveidībā, to esamībā dabā un daudzveidīgajā pielietojamībā.

Piektdien plašākai sabiedrībai apskatei bija atvērti zinātniskie institūti, augstskolu fakultātes, kur interesenti varēs piedalīties zinātniskos eksperimentos, iesaistīties diskusijās, uzdot jautājumus zinātniekiem un uz brīdi iejusties zinātnieka ikdienā. Kopīgi varēja no jauna atklāt lietas, bez kurām šodien mūsu ikdienas dzīve vairs nav iedomājama un kuras ir dažādu zinātnes sasniegumu rezultāts. Varēja iepazīties ar jaunām tehnoloģiju idejām, kas, pateicoties zinātnei, vēl var ienākt mūsu sadzīvē.

Rīgā pasākumi norisinājās teju visās Latvijas Universitātes (LU) fakultātēs, LU Cietvielu fizikas institūtā, vairākās Rīgas Tehniskās universitātes un Rīgas Stradiņa universitātes fakultātēs un katedrās, Latvijas Valsts koksnes ķīmijas institūtā, «Latvenergo» koncerna Enerģētikas muzejā, Transporta un sakaru institūtā, AS «Latvijas Valsts ceļi», kā arī Latvijas Nacionālajā bibliotēkā.

Katrā no iestādēm interesenti varēja paraudzīties uz kristāliem no dažādu nozaru skatpunkta.

Zinātnieku naktij veltītie pasākumi notika arī Nacionālajā botāniskajā dārzā, Salaspilī, Latvijas Lauksaimniecības universitātē, Jelgavā, Daugavpils Universitātē, Daugavpilī, Ventspils Augstskolā, Ventspilī, Rēzeknes Augstskolā, Rēzeknē, Vidzemes Augstskolā, Valmierā, kā arī Liepājas Universitātē, Liepājā.

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu