Kosmosa kuģis ar trim kosmonautiem atgriežas uz Zemes

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Krievijas kosmosa kuģis «Sojuz TMA-13M» pirmdien atgriezās uz Zemes, veiksmīgi nolaižoties Kazahstānas stepē, ar trim līdzšinējiem Starptautiskās kosmosa stacijas (SKS) apkalpes locekļiem Maksimu Surajevu, Rīdu Vaizmenu un Aleksandru Gerstu, paziņoja Lidojumu vadības centrs Piemaskavas pilsētā Koroļovā.

Krievijas kosmonauts Surajevs, ASV Nacionālās aeronautikas un kosmosa pārvaldes (NASA) astronauts Vaizmens un Eiropas Kosmosa aģentūras (ESA) kosmonauts Gersts no Vācijas bija pavadījuši kosmosā 167 dienas.

Darbu SKS turpina Krievijas kosmonauti Aleksandrs Samokutjajevs un Jeļena Serova un ASV Nacionālās aeronautikas un kosmosa pārvaldes (NASA) astronauts Barijs Vilmors, kas tur ieradās 26.septembrī ar Krievijas kosmosa kuģi «Sojuz-TMA 14M».

«Sojuz TMA-13M» 28.maijā izlidoja no Baikonuras kosmodroma Kazahstānā un 29.maijā savienojās ar SKS, aizvedot uz turieni Surajevu, Vaizmenu un Gerstu. Viņi kā SKS apkalpes locekļi uzņēma divus Krievijas kosmosa kuģus «Progress» un Eiropas kosmosa kuģi ATV-5, turklāt Vaizmens un Gests divas reizes izgāja atklātā kosmosā, bet Surajevs - vienreiz.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu